British Аirways може да бъде глобена до 650 млн. долара

1481
British Аirways може да бъде глобена до 650 млн. долара
Снимка: Getty Images/Guliver

Авиокомпанията Бритиш Еъруейз (British Аirways) може да бъде глобена до 650 млн. долара, тъй като допусна личните данни на стотици хиляди пътници да попаднат в ръцете на хакери, предаде ТАСС. Наказанието е в резултат на въведения в ЕС през май Общ регламент по защита на личните данни (GDPR), според който има жестоки изисквания към компаниите за опазване данните на техните клиенти.

Британските власти вече разследват причините как е допуснато да изтече информацията. Задачата е поверена на Националната агенция за борба с престъпността.

150 млн. паунда загуби за British Airways след компютърния срив

Загубите на най-голямата британска авиокомпания British Airways от срива на компютърната система "Скай" могат да достигнат 150 млн. п...

В четвъртък British Аirways официално обяви, че след хакерска атака са изтеглени данни от кредитните карти на 380 000 клиенти. Според разследващите потърпевш може да се окаже всеки, който е резервирал билет или е платил за други услуги през сайта или чрез приложението на авиопревозвача в периода между 21 август и 5 септември.

Клиентите на компанията, които може да са станали жертва на хакерската атака, непременно трябва да се обърнат към тяхната банка за блокиране на картата, препоръчват разследващите. От British Аirways обещават да изплатят обезщетения на пострадалите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа