X
 
 

Джонсън не вярвал в Brexit на вота през 2016 г.

1619 1
photo of Джонсън не вярвал в Brexit на вота през 2016 г.
Снимка: Getty Images
Бившият британски премиер Дейвид Камерън заяви, че сегашният министър-председател Борис Джонсън не е вярвал истински в Brexit, докато е водел кампанията за напускане на ЕС през 2016 г., предаде Associated Press.

Камерън отправи обвинението в статия, публикувана днес в британския вестник Times. "Заключението, до което стигнах беше, че той рискува с резултат, в който не вярваше, защото щеше да бъде полезен за политическата му кариера", твърди бившият премиер.

Джонсън: По-скоро мъртъв в канавката, отколкото да отложа Brexit

Британският премиер Борис Джонсън каза в четвъртък, че "по-скоро ще бъде мъртъв в канавката", отколкото да забави Brexit след 31 октомв...

Камерън обяви референдума за Brexit, но след това подаде оставка, след като не успя да убеди гласоподавателите да останат в ЕС. Той очакваше Джонсън да подкрепи позицията му, но сегашният премиер стана един от лидерите на противниковия лагер.

Джонсън продължава да настоява, че Brexit трябва да се осъществи на 31 октомври, със или без сключено споразумение с ЕС за напускане. Парламентът прие закон, който го задължава да поиска ново удължаване на срока, ако не бъде постигнато споразумение до средата на октомври (когато ще се проведе среща на върха на ЕС, б.р.), но той твърди, че няма да го направи при никакви обстоятелства, припомня AP.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Че то, никой нйе вярваше! Точно заради това беше насрочен референдума. Зщото всички които го организираха очакваха да бъде отхвърлен и да се приключи с въпроса, за поставяне на дневен ред в бъдеще.
missing image
Седмичен хороскоп за 18-24 ноември

Овен През тази седмица се вгледайте и вслушайте в знаците на съдбата. Бъдете предпазливи. Обстоятелствата ще ви показват подводните камъни....