ЕК не очаквала Лондон да подаде заявление за напускане на ЕС преди есента на 2017 г.

2207
ЕК не очаквала Лондон да подаде заявление за напускане на ЕС преди есента на 2017 г.
Снимка: Actualno.com/Петя Бързилска

Европейската комисия (ЕК) не очаква британското правителство да подаде заявление за оттегляне от Европейския съюз по силата на член 50 от Лисабонския договор на ЕС, докато не се проведат националните избори в Германия през есента на 2017 г. Това съобщава германският седмичник WirtschaftsWoche, позовавайки се на неназован източник. 

Ако британските политици се позовават на член 50 от Европейския договор, те би трябвало да направят това след следващите парламентарни избори във Франция и Германия, посочва WiWo, цитирайки свой официален анонимен източник от Комисията. В информацията на немското издание обаче не се споменава нито рангът на цитирания европейски служител, нито неговата или нейната област на експертиза, предаде БНР.

Юристи се опитват да предотвратят Brexit

Юридическа кантора Mishcon de Reya се опитва да блокира излизането на Великобритания от ЕС, съобщиха британските медии. Адвокатите, ко...

"Ние (ЕК) не смятаме, че подаването на официално уведомление от страна на властите в Лондон ще стане факт през настоящата година", съобщава за WirtschaftsWoche цитираният неназован официален европейски представител. 

Трябва да се има предвид, че следващите френските парламентарни избори вероятно ще се проведат през юни следващия юни, а избори в Германия – през септември 2017 г.

Същият европейски представител отбеляза пред изданието, че който и да е британски премиер, който ще подаде официална молба за напускане на ЕС, ще бъде в по-слаба позиция. 

Чак след официалното активиране на член 50 от Лисабонския договор стартира двугодишен период на преговори във връзка с оттеглянето на дадена страна от Европейския съюз.

Brexit ще окаже силно влияние върху енергийната система у нас

Сериозни последици ще има за финансирането на енергийната система на България, в следствие на излизането на Великобритания от Европей...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа