Г-7: Излизането на Великобритания от ЕС е заплаха за глобалната икономика

915
Г-7: Излизането на Великобритания от ЕС е заплаха за глобалната икономика

Излизането на Великобритания от ЕС (Брекзит) е заплаха за глобалната икономика.

Около тази теза се обедиха лидерите на седемте най-развити индустриални страни (Г-7) в заключителна декларация на срещата на върха в Япония.

270 000 жители на ЕС са емигрирали във Великобритания през 2015 г.

Над 270 хил. граждани от Европейския съюз са се преселили на Острова през 2015 г., сочат последните данни на националната статистика на...

"Излизането на Обединеното кралство от ЕС ще преобърне тенденцията към по-активна глобална търговия и инвестиции, а оттук и тенденцията към увеличаване на заетостта, която се дължи на тези два фактора. Това е още една заплаха за растежа (в света)", се казва в изявлението на лидерите, съобщава The Guardian.

Този текст изглежда е бил добавен в последния момент, защото не присъстваше в частта за глобалната икономика, записан в проекта на заключителния документ, който беше разпространен снощи, отбелязва изданието.

Някои лидери разкриха, че на заседанията на страните от Г-7 излизането на Обединеното кралство от ЕС не е било обсъждано, въпреки че беше обявено като една от основните теми на форума.

"Брекзит не беше сред темите. Но имаше сигнал, че всички, които бяха тук на масата за преговори, искат Великобритания да остане в ЕС", заяви германският канцлер Ангела Меркел.

Ирландия, Белгия, Малта и Кипър ще бъдат засегнати най-сериозно при Brexit

Ирландия, Холандия, както и островни държави като Малта и Кипър са сред страните, които вероятно ще бъдат засегнати най-тежко, ако Вели...

Лидерите от Г-7 смятат бежанската криза за глобално предизвикателство, което изисква и общ отговор. Те се ангажират да увеличат помощта за търсещите спасение от военни конфликти и призовават финансовите институции и донори към предоставяне на финансова и техническа помощ, пише още Topnovini.bg.

Освен по тази тема в 32-страничния финален документ на срещата бе изразено безпокойство и по отношение на геополитическите конфликти.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com