Германия, Франция, Русия и Украйна изработват стратегия за примирие в Източна Украйна

21540
Германия, Франция, Русия и Украйна изработват стратегия за примирие в Източна Украйна
Снимка: Gettyimages

Министрите на външните работи на Германия, Франция, Русия и Украйна ще се съберат в неделя в Берлин, за да изработят пътна карта за прекратяване на огъня в Източна Украйна, каза германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от РИА Новости.

„Преди всичко става дума за пътна карта и за рамки за ефективен граничен контрол. Само така Източна Украйна може да премине към разрешаване на конфликта, а Киев да продължи националния диалог, който по съответния начин трябва да включи и хората на изток”, се казва в изявление на министъра. По думите му проста рецепта не съществува.

Украйна обвини Русия в изпращане на ракети за бунтовниците

Киев обвини Русия, че изпраща още оборудване, включително ракетни установки, от другата страна на границата в размирната източната час...

„Именно поради това, от моя гледна точка, е толкова важно в този момент всички ние да седнем на масата за преговори”, допълва той.

Щайнмайер посочва още, че хуманитарната ситуация в Източна Украйна е сериозна, трябва да се окаже помощ на хората, но да не се забравя, че трябва и да се търси политическо решение за излизане от кризата.

Междувременно стана ясно, че два самолета, вероятно Су-25 на украинските ВВС, са били унищожени в района на град Краснодон. Това съобщиха от пресслужбата на армията на Югоизтока в Краснодон, Луганска област.

„В момента се издирват пилотите. Те катапултираха. Скоро в интернет ще се появи видеозапис на отломките на унищожените самолети”, съобщават от пресслужбата.

Украйна поиска военна помощ от НАТО и ЕС

Украинският външен министър Павло Климкин призова НАТО и ЕС да подпомогнат с военна сила украинските войски, които се сражават срещу пр...

Според очевидци обстановката в Краснодон като цяло е спокойна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа