X
 
 

Гешев и Кьовеши обсъждаха европейската стратегия за борба с корупцията

1474 2
Гешев и Кьовеши обсъждаха европейската стратегия за борба с корупцията
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Избраният за главен прокурор Иван Гешев и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши участваха в Брюксел в дискусия за създаването на обща европейска стратегия за борбата с корупцията и организираната предостъпност, предаде БНТ.

Лаура Кьовеши за първи път се появи в Европарламента в качеството си на европейски главен прокурор. Пред правната комисия тя заяви, че ще работи за това Европейската прокуратура ефективно да започне работа до края на следващата година и ще започне да се занимава с над 1000 дела.

Лаура Кьовеши бе окончателно утвърдена за главен прокурор на ЕС

Лаура Кьовеши бе окончателно утвърдена днес за главен прокурор на ЕС. Това стана с решение, за което съобщи Европейският парламент. По-...

"Въз основа на моя опит в борбата с финансовите измами знам, че ще се сблъскаме със силни и опасни хора. Затова искам Европейската главна прокуратура да бъде напълно независима, ефективна и силна институция. Институция, на която гражданите да вярват", каза Лаура Кьовеши - европейски главен прокурор.

Евродепутати зададоха въпроси към Иван Гешев, свързани избора му за главен прокурор, с протестите в България, с "Апартаментгейт" и с делата, по които е работил. Според него самия процедурата по избора е била прозрачна и е прецедент в ЕС.

"Да, имаше протести. Казаха - масови, но не бих могъл да се съглася с тази теза. За мен е ясно, че зад голяма част от тези протести стоят засегнати интереси от работата на прокуратурата през последните години и аз ги възприемам като нещо нормално. Ако няма недоволни - това означава, че прокуратурата не си върши работата", каза в Брюксел новоизбраният главен прокурор на България Иван Гешев.

По повод "Апатаментгейт" Гешев заяви, че борбата с корупцията не е задължение само на една институция. Според него по този случай прокуратурата работи активно и спазва закона.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 1 седмица Профил на трол?
    ВСИЧКО Е КАТО НЯКАКВА АБСУРДНА ПИЕСА.Просто закриваме ес и една съществена крачка е направена. ес е Глобален източник на корупция , морален упадък и изобщо на всичко най отвратително. ДА ЖИВЕЕ НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ/МАКЕДОНИЯ. F...F eu*nato F....F AND...**LL
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Мафията д непобедима ,да живее мафията,да живее герб
    : 1 !
Последно в Актуално