Хамънд: Путин е като тиранин от миналия век

21468
Хамънд: Путин е като тиранин от миналия век
Снимка: Getty Images

Владимир Путин действа като тиранин от средата на ХХ век и трябва да адаптира поведението си в зависимост от отслабването на руската икономика. Това заяви британският министър на външните работи Филип Хамънд пред Skynews.

Този човек изпрати части да преминат международна граница и да окупират територия на чужда страна и в XXI век се държи като тиранин от средата на ХХ век, каза британският министър по адрес на Путин.

Цивилизованите нации не се държат така през XXI век. Ние живеем в общество, управлявано от закони. Искаме руският народ да е част от международната общност... но не можем да толерираме от страна на Кремъл това скандално поведение от едни други времена, каза още Хамънд.

По повод отсъствието на Великобритания от масата за преговори за Украйна Хамънд посочи, че не е практично десет души да разговарят с Кремъл.

Това е един от последните шансове за Русия да избегне нови значителни загуби за своята икономика. Путин трябва да адаптира поведението си заради отслабването на руската икономика, добави той.

Няма военно решение на този конфликт. Украинците не могат да победят руската армия. Трябва да се намери политически изход и Путин трябва да разбере, че неговите действия в Украйна ще имат политическа и икономическа цена, отбеляза Хамънд, имайки предвид заплахата от нови икономически санкции срещу Русия.

Над 70 на сто от руснаците пак биха гласували за Путин

Рейтингът на руския президент Владимир Путин продължава да е висок. 72% от руснаците казват, че отново биха гласували за него на бъдещи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com