Хиляди се поклониха пред мощите на Св. Петър

14069
Хиляди се поклониха пред мощите на Св. Петър
Снимка: Getty Images / Guliver

На публична церемония Ватикана показа останките на Св. Петър, а хиляди поклонници се стекоха пред гроба с останките на апостола, предаде КРОСС.

На знаковата целемония присъства и главата на Римокатолическата църква папа Франциск, който се помоли и благослови светите мощи. По този начин бе почетен краят на Годината на вярата. Нейното начало бе отбелязано през октомври 2012 от предишния папа Бенедикт Шестнайсети и бе съпроводена с много чествания на площад "Свети Петър".

Американските спецслужби подслушвали и папата?

Агенцията за национална сигурност САЩ може да е подслушвала и папа Франциск. Това пише в сряда седмичното издание Panorama. Според спис...

Мощите на свети Петър са открити при разкопки през 1940 г. при понтификата на папа Пий Дванайсети в некропол, построен под базиликата "Св. Петър". Костите са увити в тъкан в пурпурен цвят, бродирана със златен конец. Римските папи никога не са удостоверявали, че са автентични. Тестове през 50-те и 60-те години на миналия век обаче показаха, че е много вероятно да става въпрос за мощите на свети Петър. Според преданието, апостол Петър е бил разпънат на кръст, а на мястото, където се предполага, че е бил погребан, е издигната базиликата "Св. Петър" във Ватикана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа