Hyundai със златната награда EuroCarBody

5141
Hyundai със златната награда EuroCarBody

Напълно новият Hyundai i40 спечели едно от най-престижните отличия за качество и безопасност – златната награда EuroCarBody. Призът беше връчен на официална церемония в развойния център на Hyundai в Рюселсхайм, Германия, от Франциска Мьонинг, главен редактор на Automotive Circle International, от името на водещите световни автомобилопроизводители.

Журито, включващо над 530 експерти по автомобилостроене от 30 страни, нареди Hyundai пред модели от най-ново поколение на девет други премиум марки с мащабно производство. Корейската компания стана първият азиатски автомобилопроизводител, удостоен с тази награда, и то още при първото си участие в надпреварата.

Класирането беше направено на базата на критерии като ефективна развойна концепция, ефективно използване и приложение на материали, производствена ефективност и други. Експертите признаха, че лекият корпус на i40 с високоякостната стомана и усъвършенствани сглобки в конструкцията се отличава с много високи показатели по отношение на поглъщане на енергия, което осигурява отлична защита на пътниците в случай на катастрофа.

През миналата година i40 получи максималната оценка от 5 звезди в краш-тестовете на независимата организация за оценяване на автомобилната безопасност Euro NCAP. Автомобилът, който се предлага във варианти комби и седан, е разработен в Рюселсхайм специално за европейския пазар.

На второ място в класацията се нареди Audi A6 пред Mercedes-Benz B-класа и BMW Серия1.  В надпреварата участваха още (по азбучен ред) Ford Focus, Mazda CX-5, Nissan LEAF, Opel Zafira, Range Rover Evoque и Volkswagen Golf Cabriolet.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа