И в Италия времето е изключително неблагоприятно

20068
И в Италия времето е изключително неблагоприятно
Снимка: Getty Images/Guliver

На целия Апенински полуостров и италианските острови времето е много лошо. Бури, придружени от силни дъждове, а в Алпите от обилен сняг, покачват нивото на реките, причиняват наводнения и свлачища. Очаква се тези метеорологични условия да се запазят до вторник, 4 февруари, пише БГНЕС.

Нивото на река Тибър продължава да се покачва. Отслабването на валежите в Тоскана намали опасността от преливане на река Арно. В квартал Прима Порта, северната част на Рим улиците са под вода, гаражи и мазета са наводнени, а водите на Тибър наводниха стадиони и спортни терени.

В Пиза най-критичният момент бе в петък, когато дебитът на река Арно достигна 2500 – 3000 куб.метра. В Милано превантивно бяха евакуирани близо хиляда души.

На юг в Лациум, в района на Фрозиноне, река Аниен разкъса дигите. Трима младежи едва не се удавиха, когато колата им падна в река Рапидо.

Във Венеция "високата вода" - приливът, който редовно наводнява града, достигне 104 см. Близо 8% от пешеходната зона на Града на дожите е под водата. Площад Сан Марко е покрит с 25 см вода.

В планините покачването на температурите предизвика лавини. Обилният снеговалеж затрудни комуникациите и на места прекъсна електричеството. В Алто Адидже дебелината на снежната покривка надхвърли два метра. Всички проходи са затворени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com