Янукович е издирван престъпник, декларира най-вероятният нов премиер на Украйна

15978
Янукович е издирван престъпник, декларира най-вероятният нов премиер на Украйна

Виктор Янукович повече не е президент на Украйна. Това заяви лидерът на парламентарната група на партията "Баткивщина" и най-вероятен нов министър-председател на Украйна Арсений Яценюк.

По-рано днес Янукович поиска помощ от Русия заради заповедта за издирване и декларира, че си остава законен президент на Украйна.

"Виктор Янукович е обявен за издирване и според всички резолюции той е извършил престъпления срещу украинския народ. Затова той не може да се нарича президент", каза Яценюк, предаде БГНЕС.

Самият Яценюк оповести, че вече са готови формалностите около съставянето на нова управляваща коалиция в Украйна. От партията на Виталий Кличко - УДАР, вече казаха, че няма да влязат в коалицията. Една от най-важните задачи на новата власт ще е подновяването на преговорите с Европейския съюз и Международния валутен фонд за получаване на финансова помощ.

"Ние очакваме в близко време да се проведат преговори с ЕС и МВФ, за да получим пакет финансова помощ за стабилизиране на икономиката", посочи Яценюк.

В отговор на въпрос дали очаква продължаване на преговорите с Русия за получаване на следващия транш от кредита на сума 15 милиарда долара, той посочи: "Ще водим преговори също така с нашите руски партньори, но, подчертавам, партньори, а не просто съседи."

Русия заяви, че ще защитава безкомпромисно сънародниците си в Украйна

Русия ще защитава правата на своите сънародници по "силен и безкомпромисен начин и ще реагира, когато те са нарушени", заяви руското въ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com