Животът се завръща - къде и как на различни места в Европа

1632
Животът се завръща - къде и как на различни места в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

Новата седмица започна с разхлабване на мерки в доста държави в Европа, макар че заразата от коронавирус изобщо няма намерение да изчезва.

В Турция от 11 май вече са отворени големите търговски центрове т.е. моловете, но не изцяло. Ресторантите, кафенетата, спортните зали и тези за забавления, които се намират в моловете, остават затворени. Отварят се обаче фризьорските салони.

Пожар в болница в Санкт Петербург уби петима пациенти в COVID-кома (ВИДЕО)

Пет души загинаха при пожар в интензивното отделение на болницата "Свети Георги" в Санкт Петербург. Това съобщиха за ТАСС от Министерст...

"Гражданите не трябва да възприемат стъпките за нормализация на живота като завръщане към времето преди 10 март. Не се завръщаме напълно към старите дни, опитваме се да улесним живота си в условията на епидемия", каза турският президент Реджеп Ердоган. Той уточни, че остават в сила ограниченията за излизане навън през почивни дни. В неделя, 17 май, между 11 и 15 ч., право да излизат навън ще имат лицата на възраст над 65 години, а онези на възраст под 20 години ще могат да излизат на 20 и 22 май. Премахнати бяха също ограниченията за влизане и излизане от девет турски окръга - Адана, Диарбекир, Мардин, Трабзон, Орду, Денизли, Кахраманмараш, Шанлъурфа и Текирдаг, отбелязва "Йени шафак", цитиран от в. "24 часа".

В Украйна може вече да се ходи на ресторант – но на открити тераси, както и на зъболекар, на фризьор, може да се излиза и в парковете плюс обществените градинки. Освен това, ако си на ресторант, ти се сервира само в съдове за еднократна употреба, а клиентите не могат да пипат менютата. Масите са за максимум двама души и трябва да са на разстояние от метър и половина една от друга.

В Чехия, от 25 май няма да е нужно да се носят задължително маски на обществени места. В градския транспорт обаче ще трябва и след 25 май, като се препоръчва да си с маска и на открито. От вчера са отворени бирариите, някои училища, фризьорските салони, моловете, кината и други търговски обекти.

В Грузия, почват работа производствени мощности, но не и молове. Ресторантите, кафенетата и образователните институции за момента остават затворени, а градският транспорт в Тбилиси все още е спрян. Там трябва да си с маска. Извънредното положение в Грузия засега е до 22 май.

Шварценегер - гъвкав и пластичен (ВИДЕО)

Арнолд Шварценегер публикува в instagram шеговито видео, на което демонстрира "пластичност и пластичност". "Гъвкавостта е също толкова ...

Грузия ще отвори врати за чуждестранни туристи на 1 юли, а се очаква вътрешният туризъм да бъде подновен в средата на юни. Пандемията нанесе тежък удар на грузинската икономика, която ще регистрира спад от 4 процента през тази година вместо първоначално прогнозирания растеж между 4 и 5 процента, според правителството.

Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 12 май"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Ядрено оръжие в Полша: Генералният секретар на НАТО каза какво мисли Алианса

Шойгу се закани да бомбардира още повече Украйна

Украинците ликвидираха руски военен, обикалял с колело минните полета и примамвал дроновете-камикадзе (ВИДЕО)

По-лесни и в полза на потребителите условия за ремонт прие Европарламентът

ЕП прие обширен закон за борбата с трафик на хора

В Русия: Безсмъртният полк се скри за втора поредна година

Няколко европейски страни отказват да дадат ПВО системи на Украйна

Украинците дразнят руснаците, вдигнаха знамето си на още едно място на изток от Днепър (ВИДЕО)

Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Украйна: Преглед на печата от BBC (ВИДЕО)

На руснаците ще им трябват години, за да превземат Харков: Командирът на украинската Национална гвардия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа