Йошка Фишер критикува Ангела Меркел

4954
Йошка Фишер критикува Ангела Меркел

В интервю, което ще излезе утре в "Билд ам Зонтаг", бившият германски министър на външните работи Йошка Фишер остро критикува канцлера Ангела Меркел, като я обвинява, че в дълговата криза в еврозоната "действа по национален, а не по европейски начин", съобщи БГНЕС.

"Основната грешка е, че правителството действа още от началото по национален, а не европейски начин. И то с голямо закъснение и не достатъчно твърдо", казва бившият ръководител на германската дипломация в правителството на Герхард Шрьодер (1998-2005).

Ангела Меркел ожесточи Европа

Премиерът на Италия Марио Монти предупреди, че в Европа се засилва германофобията. Причината за това е недоволството на жителите на п...

"Правителството търчи след развитието (на кризата). То реагира на кризата, но не действа по стратегически начин", добавя бившият водач на Зелените, представен като убеден европеец.

"В началото Гърция бе проблем за 50 милиарда. Днес според него мащабите са съвсем други.

Защо Ангела Меркел не представи отдавна своята визия, своя генерален план за десет години напред? Вместо това тя плава напосоки, без да каже накъде върви. Това тревожи хората и подхранва антиевропейски гласове. Това е много опасно, изтъква в заключение Фишер, който се оттегли от политическия живот след 2005 г.

Йошка Фишер приветства обаче европейските усилия на бившия канцлер Хелмут Кол, който бе ръководител на Германия до 1998 г. и подобно на Меркел е от консервативния лагер.

Меркел: Забраната на обрязването ще ни превърне в посмешище

Германският канцлер Ангела Меркел предупредила партията си, че рискува да се превърне в "посмешище" заради съдебното решение, окачест...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа