Камерън ипотекирал къщата си дни преди референдума

1461
Камерън ипотекирал къщата си дни преди референдума
Снимка: Getty Images

Само осем дни преди референдума за Brexit британският премиер Дейвид Камерън и съпругата му Саманта са ипотекирали къщата си срещу 3,5 млн. паунда (4,2 млн. долара). Това съобщава The Daily Mail. 

Те подписали договор за нов жилищен заем от HSBC на 15 юни. Това повдига въпроса дали министър-председателят е знаел, че скоро ще му се наложи да напусне поста си и - съответно - "Даунинг стрийт" 10.

Свършено е с Дейвид Камерън

С Дейвид Камерън е свършено, оставайки в историята като министър-председателят, който заложи мястото на Великобритания в Европейския съ...

Ипотечният заем е бил изтеглен в същия ден, в който финансовият министър Джордж Озбърн заплаши да вдигне данъците, ако британците решат да излязат от ЕС.

Въпреки че е имал министерски въпроси за разрешаване в същия ден, Камерън и неговата съпруга са намерили време да подпишат договора за ипотечен кредит срещу тяхната къща на стойност 3.5 млн. паунда (4.25 млн. долара) в Нотинг Хил в Западен Лондон.

Всеки от двамата се е подписал под договора с HSBC, който е с дата от 15 юни 2016 г., като и двамата са използвали пълните си имена, според публичния имотен регистър. Свидетел на подписването е бил Лорънс Ман, политически секретар на министър-председателя.

Документите не разкриват размера на заема, нито пък неговата цел.

След Brexit, Тексас иска независимост от САЩ

Brexit-ът, който потвърди желанието на Великобритания да излезе от Европейския съюз, вдъхнови подобни движения в Европа, а сега и в САЩ...

Преди това семейство Камерън не е теглило ипотечен заем, залагайки имота си. Новият заем може би ще бъде използван за закупуването на друг имот. Съпрузите разполагат с две жилища. Освен къщата в Ботинг Хил, те имат и вила на стойност 1.3 млн. паунда (1.6 млн. долара) в Оксфордшайър. Откакто се нанасят на "Даунинг стрийт" 10 през 2010 г., пък отдават под наем имота си в Западен Лондон срещу до 7 000 паунда на месеца.

Дейвид и Саманта Камерън трябва да напуснат "премиерското" жилище в рамките на три месеца, след като стане ясно кой ще бъде новият министър-председател на Великобритания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа