Кой е арестуваният в Румъния Андрю Тейт? Неговата история

9479
Кой е арестуваният в Румъния Андрю Тейт? Неговата история
Снимка: Стопкадър

Румънската полиция задържа инфлуенсъра Андрю Тейт по обвинения в поддържане на организирана престъпна група, трафик на хора и изнасилване. Освен Тейт са арестувани още трима души, сред които и брат му. "Четиримата заподозрени... изглежда са създали организирана престъпна група с цел да набират и експлоатират жени, като ги принуждават да създават порнографско съдържание, предназначено за гледане в специализирани уебсайтове срещу заплащане", казват от румънската прокуратура.

Бившият кикбоксьор и риалити звезда е популярен инфлуенсър, който печели международна слава със скандалните си женомразки и хомофобски изказвания и често изразяваното одобрение към сексуалното насилие.

Как сте стигна до ареста? 

Арестът на Тейт идва само броени дни след като инфлуенсърът, който често е обвиняван в мизогиния, сексизъм и лошо влияние върху младата (особено мъжка) аудитория в социалните мрежи, влезе в задочен спор с 19-годишната екоактивистка Грета Тунберг. Тейт реши да провокира Тунберг, демонстрирайки ѝ 33-те си по негови думи автомобила, които отделят огромно количество вредни емисии.

Хапливият отговор на екоактивистката предизвика милиони реакции в интернет, а ответната реакция на Тейт не закъсня - инфлуенсърът записа видеообръщение към Тунберг. Скоро след публикуването му, румънските власти локализират Тейт и брат му и ги арестуват заедно с останалите заподозрени.

Кой е Андрю Тейт? 

Жените са собственост на мъжете, не бива да им се позволява да излизат, а тези, които са станали жертва на сексуално посегателство, със сигурност поне в някаква степен са си го заслужили. Това са само част от тезите, които Тейт гордо защитава във всичките си публични изяви в онлайн пространството.

Бившият кикбоксьор става популярен след участието си в риалити формата “Биг Брадър”. Продуцентите на предаването гонят Тейт от телевизионния формат, след като на видеоклип се вижда, че той бие жена с колана си.

Докато във Великобритания Тейт е разследван по обвинения за насилие срещу жена, кикбоксьорът се мести да живее в Румъния. В едно от видеата си Тейт намеква, че е избрал Румъния, защото смята, че там би му било по-лесно да избегне обвинения в изнасилване. “Не съм изнасилвач, но ми харесва идеята да мога да правя каквото си поискам”, обяснява Тейт във видеото.

Доскоро Андрю Тейт поддържа и онлайн "обучителна програма", която кръщава Hustler’s University. Там срещу такса от 49 долара месечно Тейт предлага уроци по забогатяване и обещава на последователите си, че ще ги научи как да изкарват по 10 хиляди долара месечно. Според разследване на британския "Гардиън" т.нар. "университет" на Тейт е имал близо 127 хиляди последователи, преди да бъде затворен.

Той е ревностен поддръжник на бившия американски президент Доналд Тръмп и се среща със сина му Доналд Тръмп-младши през 2017 г., също така се среща с крайнодесния британски политик Найджъл Фараж, с конспиратора Алекс Джоунс, който наскоро беше осъден, и с антиислямския активист Томи Робинсън.

Андрю Тейт и социалните мрежи

Профилът на Тейт в Туитър беше блокиран още през 2017 година заради реч на омразата. След като Илон Мъск пое контрола над социалната мрежа обаче профилът на Тейт беше върнат в платформата.

Акаунтите на Тейт бяха премахнати и от Фейсбук, Инстаграм и ТикТок по-рано тази година, но съдържание, маркирано с името му, все още лесно може да бъде открито и гледано в китайската платформа за видеосподеляне ТикТок. Преди да бъде премахнат официалният му профил от социалнта мрежа, видеата му са гледани повече от 11,6 милиарда пъти.

 

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа