Лидерът на управляващата партия в Полша иска повече пари за отбрана

412
Лидерът на управляващата партия в Полша иска повече пари за отбрана
Снимка: Getty Images / Guliver

Лидерът на управляващата в Полша партия Право и справедливост Ярослав Качински се обяви за увеличаване на отбранителните разходи на страната, предаде БГНЕС.

На пресконференция, посветена на резултатите от състоялата се среща на върха на НАТО във Варшава, той заяви: "Смятам, че тези разходи трябва да бъдат увеличени. Полша е сред малкото членки на НАТО, увеличили разходите си за отбрана до 2% от БВП".

НАТО към Путин: "Дотук и нито крачка напред!"

Текстът на Бернд Ригерт е публикуван в "Дойче Веле". НАТО дрънка оръжия, но съвсем тихичко. Защото четирите батальона, които изпраща н...

Според Качински при увеличен отбранителен бюджет Полша би могла да си позволи по-съвременно въоръжение. Например, ние разполагаме с 48 самолета Ф-16, а Гърция има 140, изтъкна той.

Качински бе категоричен, че варшавската среща на върха на НАТО е огромен успех. Равнището на сигурност на нашата страна значително се повиши. Ние навлязохме в нова етап на функциониране на алианса, наблюдаваме неговото оживление и в определен смисъл дори реанимация, отбеляза той.

Едно от главните решения, взети от Северноатлантическия алианс в полската столица, е за разполагане в началото на 2017 г. на четири многонационални батальона на източния фланг на НАТО – по един в Полша и трите балтийски републики.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com