Лондонски училища може да затворят заради намаляващия брой ученици

1934
Лондонски училища може да затворят заради намаляващия брой ученици
Снимка: Getty Images

Общинските съвети на Лондон се готвят да затворят временно училищата, за да избегнат закриване. Причината - намаляващата раждаемост, високите жилищни разходи, последиците от Brexit и пандемията от Covid намаляват броя на децата, живеещи в столицата, предава The Guardian.

Тъй като в някои райони на Лондон се очаква броят на децата в начална училищна възраст да намалее с 10% или повече до 2028г., съветите казват, че се борят да подкрепят училищата да останат отворени, тъй като финансирането на учениците привършва. Вместо това празните класни стаи могат да се използват за центрове за грижи за деца или заведения за специални нужди.

London Councils, който представлява кварталите на града, заяви, че вълна от затваряне на училища може да причини постоянна „загуба на образователни активи за бъдещите поколения“, като затварянията водят до разпродажби, които не могат да бъдат бързо върнати, когато населението се възстанови. Още: Мъжът с бомбените заплахи в училищата страдал от шизофрения

"За да избегнем необходимостта Министерството на образованието да закупува земя и да строи нови училища в бъдеще, жизненоважно е да можем да запазим настоящите образователни активи в употреба за образователни цели, като детски ясли, семейни центрове или специални училища, което създава повече гъвкавост занапред", казват от съвета

Бъдещето на училищата

Миналия месец кварталите Хакни и Ламбет обявиха значителни съкращения и закривания, като Ламбет загуби повече от 4000 места в началните училища. Но намаляващият брой скоро ще засегне средните училища, като Лондонските съвети прогнозират, че броят на учениците, които влизат в 7-ма година, ще спадне с 4%, включително спад от 6% във вътрешните квартали на Лондон.

Иън Едуардс, член на Съвета на Лондон за децата и младежите, каза, че значителното намаляване на броя на учениците, които започват основно и средно образование, има големи последици за бъдещето на училищата в града. Още: Кои държави влизат в състава на Обединеното кралство

„Лондон има едни от най-добрите училища в страната, като над 90% от всички наши училища са оценени като добри или изключителни от Службата за стандарти в образованието, услугите и уменията за деца. Работим усърдно, за да гарантираме, че това ниво на висококачествено образование е достъпно за всички деца, които влизат в училище през следващите години, и да позволим на нашите училища да процъфтяват въпреки този труден климат", казва Едуардс.

Министерството на образованието има фонд, който ще подкрепя само училища, които изпитват краткосрочен спад в записването и ако има вероятност да се възстановят в рамките на четири години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Украинците поразиха руската радарна система "Подльот" за 5 млн. долара (ВИДЕО)

Как ще се развие войната: Украйна иска Patriot, но засега Гърция и Испания не дават

Русия продължава да пробива на запад от Авдеевка (ВИДЕО)

Германски изтребители прехванаха руски Ил-20 над Балтийско море, Полша два пъти вдига самолетите си тази нощ

Парчета навсякъде: Руско военно летище изглежда е сериозно ударено с дронове (ВИДЕО)

Русия стреля с "Кинжал" и пак удари украински ТЕЦ-ове

Какво следва: Крал Чарлз III с ограничени публични изяви по време на лечението си

Невиждана украинска атака с дронове срещу Русия (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа