Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Медведев иска съд за руснаци, които подкрепят американските санкции

30 април 2018, 08:08 часа • 3883 прочитания

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев подкрепи идеята да се узакони като престъпление спазването на санкциите наложени от САЩ. Става въпрос руски граждани да бъдат подвеждани под отговорност, ако спазват американските санкции, заяви Медведев в интервю пред "Россия 1", съобщи The Moscow Times.

Попитан относно предложение, направено от долната камара на руския парламент - за криминализиране на поддръжката на американските санкции, Медведев заяви че санкциите са насочени към унищожаването на руската социална и политическа система и нанасянето на вреда на икономиката и индивида, допълни агенция Фокус.

"Ако това е така, тогава поддръжката на тези санкции от наши граждани, трябва да бъде престъпление. Никой не трябва да има правото да поддържа тези санкции наложени от САЩ без да е заплашен от административна или наказателна отговорност", заяви той.

Дмитрий Медведев заяви още, че правителството трябва да подкрепи руските компании, пострадали от санкциите, за да не се губят работни места.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес