Неофициално: Шойгу е извън играта, целият генерален щаб се разследва

87543
Неофициално: Шойгу е извън играта, целият генерален щаб се разследва
Снимка: Pixabay

Военният министър на Русия Сергей Шойгу е извън играта и в реанимация, а 20 руски генерали са арестувани. Това съобщи Леонид Невзлин, бивш съсобственик на нефтената компания ЮКОС, в своя публикация във Фейсбук.

Невзлин, който притежаваше част от акциите в една от най-големите за времето си руски компании, в момента живее в Израел. Той е осъден задочно в Русия на доживотен затвор за организиране на убийства, а по-късно и на 6 години затвор за присвояване на акции. Същевременно и до днес Невзлин поддържа сериозни контакти в политическите и бизнес кръгове в Москва.

Важна украинска победа в битката за Донбас, Русия заплаши Киев с бомбардировки, Швеция и Финландия с курс към НАТО

Украинската армия е успяла да взриви мост при Изюм, по който е превозвана руска военна техника. Това съобщи в своя нарочна публикация в...

ОЩЕ: Експерт: Разминирането в Украйна ще отнеме поне 10 години, тепърва хора ще загиват от разпръснатите мини 

Ето какво съобщи той, позовавайки се на свои източници:

  • "Шойгу е извън играта, ако оцелее, може би ще остане инвалид. Внезапно е получил масивен инфаркт, в реанимация е, свързан към апарат. Говори се, че инфаркт може да се получи и поради неестествени причини.
  • Арестувани са 20 генерали от Министерството на отбраната. Целият щаб. Тук всичко е ясно - тоталното разхищение на средства за подготовката на украинските управляващи и населението за тържественото посрещане на армията освободителка от Русия. От 2014 г. насам са откраднати около 10 милиарда долара, отпуснати от Путин за подготовката на блицкрига.
  •  Извън смешното. Срещу Аркадий Дворкович се подготвя наказателно дело, очаква се той да свидетелства срещу свои колеги и приятели. Източници от Федералната служба за сигурност съобщават, че ако не се съгласи на сделка с разследването, ще бъде преместен в следствения изолатор "Матроска тишина" (затвор в Москва, намиращ се на едноименната улица - бел.ред.) или Лефортово (следствен изолатор № 2, също в Москва - бел.ред.).
  •  Сурков е под домашен арест, заподозрян е в кражба на пари, предназначени за подготовка на войната, като това е същият случай, във връзка с който са арестувани и 20-те генерали."

Припомняме, че преди два дни съобщихме за ареста на бившия съветник на Путин Владислав Сурков, който по неофициална информация се разследва за разхищение на държавни средства. Смята се, че Сурков е отговарял за финансирането на целия проект с т.нар. Донецка и Луганска народни републики – сепаратистките републики в Източна Украйна, признати единствено от Русия.

Също така в средата на март писахме и за оставката на Аркадий Дворкович, един от малкото висши руски служители, позволили си да критикуват руската инвазия в Украйна.

Русия отказва да размени Медведчук за украински военнопленници - бил украински гражданин

Лидерът на украинската партия "Опозиционна платформа - За цял живот" Виктор Медведчук, който беше задържан от въоръжените сили на Украй...

Колкото до компанията ЮКОС, тя бе обявена в несъстоятелност през 2017 г. и  разпродадена на търг през същата година. В периода от 1995 до 2005 г. тя непрекъснато бе сред 10-те най-големи компании в Русия според списание Expert. Неин създател беше Михаил Ходорковски, който лежа години наред (арестуван през 2003 година, помилван от Путин през 2013 година) в наказателна колония за укриване на данъци, фалшифициране на документи, злоупотреба с доверие, разхищаване на средства чрез мошеничество, като беше осъден за втори път още докато беше в затвора. Европейският съд по правата на човека отсъди, че правата на Ходорковски са били нарушени при провеждането на първия процес, но руският съд отхвърли тезата, че задържането на Ходорковски е станало по политически причини - защото не е искал да се подчини на Владимир Путин.

ОЩЕ: САЩ са изпратили толкова много ракети Javelin в Украйна, че запасите им се изчерпват, сочи доклад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Унищожени са 26 000 куб. м руско гориво при удара в Смоленск: Украинското разузнаване (ВИДЕО)

Германия: Атака с мачете в местен университет, нападателят е застрелян (СНИМКА)

1 млн. долара за подкупи? Конфискуваха огромни суми от проруски политици в Молдова

Военните светлинки в почерняващата за Украйна картина на фронта (ВИДЕО)

Прибирал пари от Мариупол: Кой е задържаният с подкуп руски зам.-министър? (ВИДЕО)

Латвия призовава гражданите си да подготвят мазетата си за убежища при нападение

Отстраниха свещеника, отслужил панихида в памет на Навални

Нов руски удар остави част от Одеса без ток, поразени са десетки сгради (ВИДЕО и СНИМКИ)

Заради прах от Сахара: Небето в Гърция стана оранжево (ВИДЕА)

Сунак и Туск доволни от партньорството си в НАТО

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com