Оланд няма да отстъпи от трудовите реформи

419
Оланд няма да отстъпи от трудовите реформи
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Франция Франсоа Оланд заяви, че няма да отстъпи от трудовите реформи въпреки масовите протести в страната. Той подчерта, че основната цел на правителството е да осигури нормалното функциониране на икономиката, съобщава БНР.

Френската полиция е освободила от блокадата петролната рафинерия в Донж в Западна Франция, където от 17-и май стачкуват опонентите на реформата в Кодекса на труда. Преди обед около 150 работещи и синдикалисти са напуснали обекта. Акцията е минала без сблъсъци.

На втория тур от президентските избори през 2017 г. Льо Пен има шанс да излезе пред Оланд

Според социологическо проучване френският президент Франсоа Оланд ще отпадне още на първия тур на президентските избори през 2017 годин...

Утре френският премиер Манюел Валс ще се срещне с представители на нефтодобивния сектор и транспорта, за да търси изход от парализиращата стачка срещу трудовата реформа. Премиерът не изключи възможността от реквизиция на рафинериите, шест от които са още блокирани.

В съобщения през нощта Междусиндикалният комитет на Франция призова към разрастване на протестните действия през следващите дни.

От Япония, където се провежда срещата на Г-7, френският президент Франсоа Оланд заяви, че ще устои на натиска, тъй като реформата е необходима. Диалогът е възможен, но не и когато е основан на ултиматуми, заяви още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа