Оланд заговори за сваляне на санкциите срещу Русия

18504
Оланд заговори за сваляне на санкциите срещу Русия
Снимка: Gettyimages

Санкциите на Запада спрямо Русия трябва да бъдат снети при напредък на ситуацията около Украйна. Това заяви президентът на Франция Франсоа Оланд в интервю за радио France Inter.

Той добави: ""Ако Русия е в криза, не е задължително това да е добре за Европа...Мисля, че сега санкциите трябва да бъдат спряни. В случай ако има прогрес (по Украйна), те трябва да бъдат снети. Ако пък няма прогрес, санкциите трябва да останат".

ЕС няма да въвежда нови санкции срещу Русия

По време на срещата на върха в Брюксел е било взето решение да не се въвеждат нови санкции срещу Русия, предаде Укринформ, позовавайки ...

Оланд изрази надежда, че на срещата в казахстанската столица Асана на 15 януари ще бъде постигнат нов успех в търсенето на пътища за прекратяването на конфликта в Донбас. "Ще замина за Астана на 15 януари при единственото условие, че ще може да постигнем нов прогрес...И аз мисля, че той ще се случи", добави президентът на Франция, цитиран от АФП.

Междувременно вицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел беше категоричен, че по-сурови санкции за Русия може да усложнят ситуацията в страната и да я вкарат в състояние на хаос.

"Целта никога не е била да вкараме Русия политически и икономически в хаос", обяви Габриел за Bild am Sonntag. В интервюто той добави: "Който иска да се стигне до това положение, иска вкара в далеч по-сложно положение Европа". По този начин държавникът визира ядрената сила  на Русия.

Припомняме ви, че анексирането на Крим доведе до сериозни санкции срещу Русия. Те станаха факт на няколко отделни вълни и бяха наложени както от Европейския съюз, така и от САЩ, и други държави, сред които Канада и Норвегия.

Повече по въпроса може да прочете в материала за Украйна и случилото се в страната през 2014 г.

Русия против новите санкции срещу Крим

Новите санкции на Европейския съюз, забраняващи инвестиции в Крим, са "абсолютно недопустими" и равностойни на дискриминация срещу жите...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа