Опашката от чакащи за последно "сбогом" с кралицата стигна 7 км (СНИМКИ)

3188
Опашката от чакащи за последно "сбогом" с кралицата стигна 7 км (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

7 километра – толкова е дълга опашката от хора, чакащи да си кажат последно „сбогом“ с кралица Елизабет II в Лондон. Това показва към 15:30 ч. българско време специално създадената от британското правителство база данни, показваща на живо в YouTube къде и колко натоварен е трафикът край река Темза.

Вчера ковчегът на покойната кралица бе преместен в Уестминстър Хол, където ще престои до 6:30 ч. в понеделник, 19 септември - деня на погребението.

Хиляди британци ще почетат Елизабет II, като вече се редят на дългата опашка. Мъж в началото на колоната каза пред BBC в четвъртък сутрин, че е чакал 8 часа.

Затова от правителството предупреждават хората, че ще им се наложи да чакат дълго и няма да имат особено големи възможности да седнат с часове, тъй като опашката постоянно се движи напред. Максималната ѝ дължина е 10 мили – или малко над 16 километра, включително 6,9 мили от Уестминстър до Съдърк, както и 3 мили на „зиг-заг“ през Съдърк Парк.

Хората трябва да получат цветни лентички, когато се присъединяват към опашката, за да могат да излязат до тоалетната, за храна и за вода, а след това да се върнат. Правителството призовава гражданите да не се опитват да запазят място за някой друг, да не оставят лични вещи без надзор или да поставят палатки.

Когато опашката стане по-дълга, тя ще се прехвърли на Южния бряг, където ще се движи покрай брега на Темза и край Националния театър до Съдърк Парк.

След като хората се наредят в началото на опашката, те ще преминат през Албърт Ембанкмънт, след което ще бъдат насочени през моста Ламбет, в градините на Виктория Тауър и към Парламента. Преди да влязат в зала "Уестминстър" в Уестминстърския дворец, те ще трябва да преминат през строга охрана – такава, каквато е по летищата.

Разкриха какво ще се случи със завещанието на Елизабет II

Със сигурност не само английските поданици са заинтригувани да научат какво е завещанието на кралица Елизабет II. Това би било рядка въ...

До опашката има достъп без стъпала и отделен достъпен маршрут за хора с увреждания. Те могат да бъдат допускани и с кучета водачи. На разположение ще бъдат и преводачи от британски жестов език.

Властите, отговарящи за транспорта, съобщават, че районът на Уестминстър в Лондон ще бъде "изключително натоварен". Хората са помолени да избягват шофирането в британската столица, ако това е възможно. Някои пътища ще бъдат затворени, особено около самия Уестминстър, което ще наруши автобусните превози.

Според доставчиците на туристически услуги най-добрият начин за придвижване в централната част на Лондон ще бъде използването на лондонското метро и железопътните услуги, въпреки че е възможно временно затваряне на метростанциите в кратки срокове, както и специален режим на чакане. На посетителите се препоръчва да планират предварително, да проверяват информацията за пътуванията в реално време и да обмислят възможността да ходят пеша, когато това е възможно.

Хората се приканват също да избягват метростанция Green Park, освен ако не се нуждаят от достъп без стъпала.

Погребението на Елизабет II ще наруши вековна традиция

Погребението на кралица Елизабет II ще наруши вековната традиция, а причината - до този момент литургията в памет на починалия монарх с...

Има и създадени специални правила за това какво може да се внася и какво не може в Уестминстър Хол. Забранени са флакони или непрозрачни бутилки - разрешени са само прозрачни бутилки за вода. Не се допускат хора с цветя или други предмети за поклонение - цветята могат да бъдат занесени на специално обособеното място в Зеления парк. Забранени са всякакви остри предмети, включително ножове, хладилни чанти, кошове, спални чували и друго къмпинг оборудване, несгъваеми детски колички, банери, плакати, знамена, рекламни или маркетингови послания.

Хората са помолени „да уважават достойнството на събитието и да запазят мълчание, докато са в Уестминстърския дворец“, както и да се облекат подходящо. Няма да бъдат допуснати лица, които носят дрехи с "политически или обидни лозунги".

Мобилните телефони и други електронни устройства трябва да бъдат изключени или поставени на безшумен режим. Снимането е строго забранено. След като влезе в зала "Уестминстър", опашката ще бъде разделена, за да премине от двете страни на ковчега, поставен на издигната платформа.

Снимки: Getty Images

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Кипър регистрира пореден ръст на броя на туристите

Кулеба: Украйна няма план Б в случай на прекратяване на помощта от САЩ

"Оцеляването на Украйна е важно за САЩ" : Промени ли Тръмп позицията си?

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.04 - Може ли Русия да нападне Полша?

Пробив в руски язовир, евакуират хиляди заради невижданите наводнения (ВИДЕО)

Предупреждение от Германия: Русия може да атакува страна от НАТО след 5 години

Заради готвен атентат срещу Зеленски: В Полша задържаха руски агент

Белгия обяви кога първите ѝ F-16 ще отидат в Украйна

Змия ухапа директора на зоопарка в Одеса (СНИМКИ)

ПАСЕ не признава легитимността на Путин: Обвини го в убийство на Навални и изтребване на народи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа