Орбан се обяви за създаването на единна армия в Европейския съюз

3244
Орбан се обяви за създаването на единна армия в Европейския съюз
Снимка: Getty Images/Guliver

Унгарският премиер Виктор Орбан се обяви за създаването на единна армия в Европейския съюз. Според него това се налага за увеличаване на сигурността и стабилността на стария континент.

Тази идея трябва да се погледне през призмата на „Брекзит“ и увеличаващият се миграционен натиск от Азия и Африка, смята унгарският премиер.

Орбан: Великобритания се махна заради мигрантските решения на Еврокомисията

Решенията на Еврокомисията (ЕК) за излизане от мигрантската криза станаха причина Великобритания да напусне Евросъюза, заяви унгарският...

„В сегашния си формат НАТО има способността да гарантира мира в Европа. Нещо повече трябва и сме длъжни да бъдем активни членове на НАТО. Това е повече от ясно“, каза Орбан пред студенти в румънски университет.

„Като се има предвид, че Великобритания е пета икономика и трета ядрена сила в света сериозно трябва да се обсъди идеята за създаване на съвместна армия на територията на ЕС. Но истинска армия със заповеди, които се дават на общ език“, уточни унгарският премиер.

„Необходима ни е армия по същество, а не по форма“, каза той и добави, че страните-членки трябва да обмислят варианта за отделяне на повече средства за военни цели.

Виктор Орбан коментира и идеята за създаването на обща армия на страните от Вишеградската група – Полша, Унгария, Чехия и Словакия, която не би била конкуренция на европейската армия

Орбан обвини ЕК в двоен аршин

Унгарският премиер Виктор Орбан обвини Европейската комисия, че в голяма степен е отговорна за кризата в Евросъюза, която лъсна след Br...

Освен това премиерът на Унгария смята, че антитерористичните предложения на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп го превръщат в по-добър избор за Европа и за Унгария.

Както предава Асошиейтед прес, по време на посещение в Румъния Орбан заяви, че идеите на Тръмп за необходимостта от силни спецслужби ще са от полза за Европа. Освен това, добави Орбан, Тръмп се обявява срещу износа на демокрация.

По мнението на унгарския премиер ръководството на ЕС в Брюксел е претърпяло провал, тъй като се е оказало неспособно да защити гражданите на Европа. Според него решението на Великобритания да излезе от Евросъюза е показало, че ЕС е неспособен да запази единството си.

В предишни изявления Орбан посочи, че има връзка между нелегалната масова миграция в Европа и терористичните атаки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа