X
 
 

Папата направи сравнение между аборта и наемните убийци

2234 0
Папата направи сравнение между аборта и наемните убийци
Снимка: Getty Images / Guliver
Папа Франциск сравни правенето на аборт с наемането на убиец по договор.

"Прекъсването на бременност е като премахване на някого... Да се отървеш от човешкото същество е като да прибегнеш до наемен убиец за решаване на проблем", каза Франциск в обръщение към поклонници във Ватикана, предаде БГНЕС.

Папа Франциск започна обиколката си в Прибалтика

Папа Франциск започна 4-дневната си визита в Прибалтика, съобщава АФП. Първата спирка от обиколката на Светия отец е Литва, където той ...

Припомняме, че в края на 2016 година папата направи постоянно решението си да разреши на свещеници да опрощават аборти. Тогава той въведе мярката като част от Свещената година на милосърдието.

Въпреки това Папа Франциск заяви, че трябва да „заяви колкото се може по-категорично, че абортът е смъртен грях, тъй като слага край на невинен живот“. Папата каза също, че ще направи опрощаването на аборта постоянно, тъй като независимо от края на свещения за католиците период, милостта сама по себе си не приключва и т. нар. грешници трябва да получат шанс за разкаяние.

"Мога и трябва да заявя, че няма грях, който Божията милост да не може да достигне и премахне, стига да има покаяно сърце, търсещо помирение с Отеца", написа още той в писмото.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...