Погребал го жив: Кадиров вероятно е наказал жестоко здравния си министър

16341
Погребал го жив: Кадиров вероятно е наказал жестоко здравния си министър
Снимка: принтскрийн/YouTube

Руски телеграм канали пишат за съмнения, че здравният министър на Чечения и бивш вицепремиер на републиката Елхан Сюлейманов, който загадъчно изчезна от публичното пространство, може да е бил брутално ликвидиран от чеченския лидер Рамзан Кадиров.

Информацията излезе за пръв път в телеграм канала ВЧК-ОГПУ, който е близък до Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ). Според няколко източника на канала още в края на миналата година, когато здравословното състояние на Кадиров изненадващо рязко се влоши и той се поду, от обкръжението на чеченеца са били убедени, че той е отровен и за виновник е бил нарочен Сюлеманов. От октомври 2022 г. лекарят не е виждан никъде публично и източниците на канала твърдят, че е бил убит по особено мъчителен начин - заровен жив.

Източник: Телеграм

Още: Кадиров с първи думи за смъртта на Пригожин. Нова странна история със самолета на Пригожин (ВИДЕО)

Според данните, с които разполага каналът, Сюлейманов лично е поставил няколко инжекции на Кадиров, след което чеченският лидер е решил, че влошаването на здравето му се дължи именно на тях. Така в рамките на една нощ Сюлейманов е бил отстранен от поста вицепремиер и оттогава не е засичан никъде.

Според канала много неща сочат към подобен развой на събитията. Например, на страницата на Сюлейманов в Instagram, която преди това той е актуализирал почти ежедневно, последната публикация е от октомври 2022 г.  - оттогава мълчание. Освен това до октомври 2022 г. лекарят често се е появявал на събития в образователни и медицински институции в Москва, но и там повече не е виждан.

Елхан Сюлейманов е хирург, специалист по онкология, работил е в Германия и Москва. От 2014 г. професор Сюлейманов е един от личните лекари на Кадиров. Същевременно разработва и своя собствен проект - „Републикански онкологичен диспансер“ под шапката на чеченската държава. Впрочем страницата в Instagram на Сюлейманов в момента препраща на този линк onkochr.ru, който пък вече води към сайт за търговия с кокаин в Дубай. Според източника на ВЧК-ОГПУ откакто смята, че е бил отровен, Кадиров периодично се подлага на лечение именно в Дубай.

Още: Путин награди майката на Рамзан Кадиров с "Орден на честта" (ВИДЕО)

От ВЧК-ОГПУ припомнят, че през юни 2022 г. Кадиров поздрави Сюлейманов, който получи титлата професор на Руската академия на науките, като го нарече „специалист от висок профил, на когото могат да се поверяват задачи с всякаква сложност“.

В днешна публикация от канала пишат, че още един близък приятел на Елхан Сюлейманов се е свързал с тях, твърдейки, че нещо се е случило с Елхан: ""Всичко това по отношение на изчезването му е напълно вярно, от есента на 2022 г. той не отговаря на мобилния си телефон. Той е сериозен онколог с научни трудове, който има тежест в международната общност. И изведнъж прекъсна връзките си с абсолютно всички?", казва източникът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Германската прокуратура: Убийството на двамата украински войници може да е с политически мотив

Шолц: Крайно време е Черна гора да стане член на ЕС

Законът по руски образец мина на комисия в грузинския парламент, в ход са нови протести в Тбилиси (ВИДЕО)

Ранени и загинали при руска ракетна атака срещу Одеса (ВИДЕО)

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Зеленски: Ще получим ракети за Patriot без забавяне (ВИДЕО)

Русия строи ново военно летище в Белгородска област: Съвсем удобно за украински удари (СНИМКИ)

Дейвид Камерън: Предлага се 40-дневно прекратяване на огъня

Столтенберг: Все още не е прекалено късно Украйна да спечели войната (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Газ като наркотици": Как Молдова може за една нощ да свали Путиновия режим в Приднестровието

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа