Предстои извънреден Европейски съвет заради ужаса в Брюксел

4089
Предстои извънреден Европейски съвет заради ужаса в Брюксел
Снимка: Gettyimages.com

Холандия, която сега председателства ЕС, ще свика по искане на Белгия Съвета на ЕС на равнище министри на 24 март, за да бъде обсъден въпросът с терористичните атаки в Брюксел.

"Срещата ще се проведе по искане на Белгия, вероятно в четвъртък сутринта", пише холандският министър на правосъдието и сигурността Ар ван дер Стьор на страницата си в Twitter, предаде БГНЕС.

Железопътните гари в Брюксел работят, утре ще отворят и училищата

Железопътни гари постепенно започнаха да се отворят в Брюксел в 16:00 местно време ( 17:00 часа българско време). Част от входовете о...

При серията терористични атаки в Брюксел на 22 март на летището и в метрото бяха загинаха най-малко 34 души, а повече от 230 бяха ранени. Нивото на терористична заплаха в Белгия бе вдигнато до най-високата, четвърта степен. Летището в Брюксел остава затворено и нас, а Белгия е в тридневен траур.

Междувременно Държавният департамент на САЩ обяви, че терористични групировки планират в близко време да извършат нови атентати в Европа.

"Терористичните групировки продължават да планират в близко време нападения в Европа, като вземат за мишени спортни събития, туристически обекти, ресторанти и транспортна инфраструктура", се казва в изявление на американското външнополитическо ведомство.

 

Смята се, че най-малко един багаж е бил детониран на летището в Брюксел

Служители на силите за сигурност смятат, че най-малко един багаж с експлозиви е бил детониран на летището в Брюксел, заяви американски ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа