Публикации в Германия: Лекарите в Lufthansa са кът

10058
Публикации в Германия: Лекарите в Lufthansa са кът
Снимка: Gettyimages.com

Германската авиокомпанията Lufthansa няма достатъчно лекари за оказване на необходимата помощ на всички свои пилоти, пише в. "Велт ам Зонтаг".

По последни данни пилотът на дъщерната компания на Lufthansa - Germanwings, който разби самолета със 150 пътници във Френските Алпи, е имал проблеми със здравето – продължителна депресия и нарушения със зрението, които по принцип са пречка за пилотиране на самолет, пише БГНЕС.

В Lufthansa има хроничен недостиг на лекари, споделил пред изданието източник, запознат с проблема. "Медицинската служба е в призрачно състояние. Предоставените работни места остават вакантни за дълго време", казал източникът. Той добавил, че при това положение е невъзможно да се създадат доверителни отношения с пилотите и експертите не са в състояние да открият започващите психически заболявания.

По данни на изданието в трите центъра на авиокомпанията във Франкфурт, Хамбург и Мюнхен работят 20 лекари. Още петима лекари извършат прегледи на пилотите на Lufthansa и Germanwings в авиомедицинския център на летището във Франкфурт. Като цяло медицинският персонал е крайно недостатъчен за оказване на помощ на 5 400-те пилота.

Експерти: Не се знае какво е станало със самолета на Germanwings

В самолетите Airbus има специална процедура за влизане в кабината на пилотите. Пилотите имат възможност да заключат вратата със специал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа