Путин жестоко се разправи със звездите от руския шоубизнес, участвали в голото парти

19444
Путин жестоко се разправи със звездите от руския шоубизнес, участвали в голото парти
Снимка: Actualno/колаж

Звездите на руския шоубизнес са на път да усетят на гърба си цялата „любов“ на президента Владимир Путин, когото иначе като правило се надпреварват ревностно да подкрепят и възхваляват.

Руските медии изреждат всички унижения, на които са подложени звездите, взели участие в голата вечеринка в московския клуб „Мутабор“, след като историята очевидно стигна до ушите на Путин и за него случаят се превърна в удобен повод да въздейства на консервативната част от обществото, от която основно е формиран неговият твърд електорат.

Изрязан от новогодишната програма, Киркоров хленчи извинения

Естрадната звезда Филип Киркоров е изрязан от новогодишната програма по държавните телевизии „Россия 1“ и Първи канал. Освен това е премахнат и от постера на новия шумно рекламиран филм „Иван Василиевич променя всичко!“, чиято премиера е на 31 декември тази година – образът на Киркоров "красеше" плакатите и билбордовете, които рекламираха филма, но сега е заличен оттам. Не само това – сцените с неговото участие във филма се презаснемат, потвърждава Тина Канделаки, генерален продуцент на филмовата компания, пред изданието „Стархит“.

Това не е всичко - официалният сайт на Киркоров е блокиран вече няколко дни – на него излиза съобщение „грешка 4030“, което означава, че е блокиран от доставчика.

Самият Киркоров вече поднесе публично извиненията си като обяви, че „в живота на всеки човек има моменти, в които е влязъл през грешната врата“ и се оправда, че не бил знаел за какво точно събитие ставало въпрос (което е твърде нелогично предвид факта, че снимките от партито го показват облечен именно според обявения дрескод на вечеринката).

ОЩЕ: Военен експерт: Вместо САЩ Украйна май ще се сдобие с нов спонсор 

„В днешното героично време народен артист от моя мащаб не може да се отнася така безотговорно към участията си в различни мероприятия“, реди Киркоров в извинението си и се кълне, че е „патриот само на своята страна" и никога не се е опитвал "да седи на два стола едновременно“.

„Последното нещо, което бих искал, е това събитие и моята грешка да станат причина за ограничаването на творчеството ми в Русия“, в ужас е Киркоров.

Все пак за утеха на Киркоров стана ясно, че поне няма да бъде лишен от званието Народен артист на Русия, съобщиха за РИА Новости от Министерството на културата на Руската федерация.

Отменени концерти, арест, съдебни искове

На друга участница в голото парти, певицата Лолита Милявская, са отменени концертите през януари.

Рапърът Николай Василиев (Vacio), когото видеата от партито показват облечен само по кецове и с чорап на гениталиите, е задържан за 15 дни за дребно хулиганство. Излишно е да се посочва, че той, разбира се, също поднесе извиненията си публично.

ОЩЕ: Скандалното голо парти, което разтресе цяла Русия - интервю по темата

Самата организаторка на вечеринката блогърката Настя Ивлеева също се сблъска със сериозни проблеми. Веднага след купона големи компании прекратиха рекламните си договори с нея, а данъчната служба започна проверки на бизнеса й като установи неплащане на данъци в особено големи размери – съответно в момента Ивлеева я заплашват до пет години затвор за неплащане на налозите.

И това не е всичко – в московски съд е постъпил колективен иск, с който активисти искат Ивлеева да бъде глобена с един милиард рубли (близо 11 милиона долара), които да отидат в подкрепа на руските войници, воюващи срещу Украйна. Днес вече бе обявена и присъдата на Лефортовския съд в Москва, който я задължава да заплати глоба от 100 хиляди рубли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Полските граничари арестуваха руски дезертьор

Литва е готова да прати свои военни в Украйна

"Руската торта": Любимият десерт на Макрон се оказа изключен от обяда със Си Дзинпин

Corriere della Sera: НАТО подготвя декларация за неизпращане на войски в Украйна

Руският геноцид: Доброволци за война по принуда, промиване на мозъци на деца

Осъдиха български физиотерапевт за „сексуално насилие“ над клиентки във Великобритания

Руският фашизъм (съкратено Руска федерация) избива украинците 79 години след победата над нацизма: Зеленски

"Кинжал" не уцели нищо съществено: Данни от Лвов

ЕС готви забрана на партии, финансирани от Русия

Няма подарък за Путин от фронта в Украйна за петия му мандат (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа