Редица страни затвориха границите си за Великобритания

2481
Редица страни затвориха границите си за Великобритания
Снимка: iStock/Guliver

Eвропейските съседи на Англия започнаха да затварят спешно вратите си за пътуващите от Обединеното кралство от снощи, разтревожени от бързо разпространяващия се нов щам на коронавируса, който е причината да се увеличат случаите на заразени там. Франция заяви, че ще забрани влизането в страната на всички хора, идващи от Обединеното кралство, за 48 часа, включително товарни превозвачи, независимо дали се придвижват по шосе, въздух, море или с железопътен транспорт, информира БГНЕС.

Германия, Италия и Нидерландия разпоредиха спиране на полетите от Великобритания, докато Ирландия заяви, че ще наложи ограничения за полети и фериботи от съседката си. Белгия заяви, че ще затвори границите си за полети и влакове - включително популярната услуга Eurostar – за идващи от Обединеното кралство.

Заразени с коронавирус напълниха болниците в Европа

Най-малко 14 страни в Европа са регистрирали тази седмица рекордно голям брой хоспитализации, свързани с коронавируса. Това се случва в...

„Щамът на COVID-19, открит наскоро в Лондон, е обезпокоителен и ще трябва да бъде изследван от нашите учени“, заяви италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца. Британският премиер Борис Джонсън обяви в събота, че новият щам е довел до спираловидно нарастване броя на инфекциите. Неговото правителство затегна ограниченията си за COVID-19 за Лондон и близките райони, а също промени плановете за облекчаване на ограниченията по време на Коледа. Тези внезапни ограничения за пътуване ще създадат допълнителни проблеми за Обединеното кралство, с оглед излизането на Великобритания от Европейския съюз на 31-ви декември след преходен период тази година. Лондон и Брюксел досега не успяха да постигнат търговска сделка след Brexit, което увеличава перспективата за хаос в стоковия трафик.

Германското правителство заяви, че всички полети от Обединеното кралство ще бъдат спрени. „Тази (вирусната мутация) все още не е идентифициран в Германия“, посочи министърът на здравеопазването в страната Йенс Шпан пред обществената телевизия ARD. "Но, разбира се, ние приемаме много сериозно информацията от Великобритания”, заяви той. Белгийският премиер каза, че забраната за входящи пътувания от Великобритания обхваща услугите на Eurostar през тунела под Ламанша и ще влезе в сила поне за 24 часа от полунощ в неделя, съобщи телевизионният оператор VRT. Нидерландия спря полетите за превоз на пътници от Обединеното кралство и ограниченията ще останат в сила до 1-ви януари, заяви холандското правителство. Австрия също планира да забрани полетите от Великобритания. Швеция заяви, че подготвя решение за забрана за влизане на пътуващи от Обединеното кралство. И Румъния, Литва, Латвия, Естония, България и Чехия обявиха планове за забрана на полети от и до Великобритания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация (ВИДЕО)

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа