Режимът на Путин с нов удар срещу Навални

2472
Режимът на Путин с нов удар срещу Навални
Снимка: Getty Images/Guliver

Русия замрази активите на антикорупционна група, създадена от опозиционния лидер Алексей Навални, за да разкрива богатство, придобито по съмнителен начин от висши държавни служители, предаде БГНЕС.

Фондацията за борба с корупцията (ФБК) публикува доклади, в които подробно описва разкошния начин на живот на лица, близки до руския президент Владимир Путин, включително министър-председателя Дмитрий Медведев и първия заместник-кмет на Москва Наталия Сергунина.

Отравя ли Кремъл неудобните на Путин?

Критикът на Путин, Алексей Навални, излежава 30-дневна присъда лишаване от свобода заради провеждането на масов протест, след като влас...

Окръжният съд в Москва замрази 75 милиона рубли (1,1 милиона долара), държани в сметките на ФБК и тези на няколко служители на групата, написа говорителят на Навални Кира Ярмиш в Twitter.

Разследващите твърдят, че ФБК съзнателно е похарчила голяма сума пари, която е спечелена от трети лица чрез престъпление. Говорител на следствието обяви, че става въпрос за около един милиард рубли (15,3 милиона долара).

Фондацията събира дарения на своя уебсайт, отбелязва АФП.

"В момента има обиски и задържания по "делото за пране на пари", пише помощникът на Навални Леонид Волков на сайта на фондацията. Сайтът публикува кадри от охранителни камери на разследващи в офисите на ФБК, придружени от маскирани охранители в четвъртък сутринта.

Върнаха Навални обратно в затвора, след като бе приет в болница

Руският опозиционен водач Алексей Навални беше изписан от московската болница, където беше лекуван от неизяснен здравен проблем, и беше...

"Това, което виждаме сега, е най-агресивният опит досега да ни бъдат затворени устите", написа Навални в блога си, обещавайки да не се предава. "Стратегическата цел на това нападение и всички съставени дела е да се създаде страх .... Не се страхувайте да отидете и да протестирате", добави той.

43-годишният адвокат излежава 30-дневна присъда в Москва за призоваване към масов протест.

Неотдавнашните протести на опозицията протести бяха сред най-големите, откакто Путин се върна в Кремъл през 2012 година. Демонстрантите протестират срещу отказа на Москва да позволи на изтъкнати опозиционни кандидати, които подкрепят Навални, да се явят на местните избори в руската столица. Опозицията планира още един голям протест в Москва в събота, въпреки че стотици бяха задържани при последното събиране на 3 август.

Правозащитници, включително членове на Amnesty International, осъдиха "насилието срещу мирни демонстранти" по време на последните протести и призоваха руските власти да проведат разследване на поведението на силите за сигурност. А кои две големи европейски държави сториха същото в официални позиции - припомнете си в този материал!

Хиляди поискаха честни избори в центъра на Москва

Около 20 000 души, включително известни опозиционни политици, се включиха в демонстрация в центъра на Москва с искането за свободни и ч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Все повече пострадали след атаката в "Крокус Сити Хол" край Москва

Режисьорът Кристофър Нолан ще бъде посветен в рицарско звание

Милиони британци може да не успеят да се приберат за Великден

Руските ракети поразиха Днепропетровска област, Полша пак вдигна самолетите си (СНИМКИ)

Над целта: Чехия договори доставка на 1 милион снаряда за Украйна

Атака с "Кинжал"-и: Русия пак обсипа Украйна с ракети и дронове*

Германия: Израел да се откаже от Газа след края на войната

Френски представители се срещнаха със Зеленски, потвърдиха подкрепата за Киев (ВИДЕО)

Шедьоври оживяват в уникална изложба в Лондон (ВИДЕО)

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 29.03 - Задава ли се голяма руска офанзива?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа