Русия най-сетне членка на СТО

8111
Русия най-сетне членка на СТО

Президентът Владимир Путин подписа закона за ратифициране на протокола за присъединяване на Русия към Световната търговска организация, съобщи пресслужбата на Кремъл.

Законът бе приет от Държавната дума на 10 юли и одобрен от Съвета на федерацията на 18 юли.

След като стане член на СТО, Русия ще трябва да намали вносните мита, което по оценка на руското финансово министерство ще доведе до спад на приходите в бюджета през 2013 г. от 310 милиарда рубли. Ще бъдат ограничени и таксите за износ на товари и опростен достъпът на задграничните доставчици на услуги до руския пазар.

Изгодата от членството в СТО е в това, че качеството на достъпните за руския потребител стоки и услуги ще се подобри заради притока на чужди инвестиции и развитието на конкуренцията. Според прогнози на Световната банка в средносрочна перспектива присъединяването към СТО ще добави 3,3% към БВП на Русия, а в дългосрочен план – 11%.

Не липсват и критики, че членството в СТО ще нанесе вреда на руската икономика, тъй като руските производители няма да могат да се конкурират с чуждите.

Русия води преговори за присъединяване към СТО от 1996 г. и бе една от последните големи държави в света, останали извън организацията.

Редактор: Георги Иванов

Русия ратифицира членството си в СТО

Съветът на Федерацията (горната камара на руския парламент) ратифицира протокола за присъединяването на Русия към Световната търговска ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа