Русия заплаши Съвета на Европа

5552
 Русия заплаши Съвета на Европа

Русия си запазва правото на ответни действия в случай, че депутатите от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/ приемат "всепозволяващи" препоръки спрямо Русия. Това заяви ръководителят на руската делегация и председател на Комисията по международни въпроси на Държавната дума Алексей Пушков.

В ПАСЕ днес се обсъжда първия за последните седем години обзорен доклад за Русия, а също така противоречиви препоръки за изпълнителния орган на организацията – Съвета на министрите. Последният документ предизвика остра критика от страна на руската делегация, защото мониторингът на Русия се издига на ново ниво.

"В залата избухна остра дискусия, фактически депутатите са разделени. Повечето от тях са против позицията на Русия и за това в мониторинговия процес под една или друга форма да вземе участие Съветът на министрите", отбеляза Пушков. Той призна, че руската позиция се подкрепя от малцинството, но то е "значително".

Пушков подчерта, че руската реакция на противоречия документ ще бъде "адекватна". "Все още е рано да се говори за конкретни мерки", констатира той. Русия е разочарована от позицията на председателя на ПАСЕ Жан-Клод Миньон, който фактически лобира проекта за препоръките, заяви Пушков.

Редактор: Бойко Пеев

Руски медии обвинят Борисов в шантаж

"Южен поток” може да заобиколи България, пише „Мъни джърнъл”. Руската медия припомня изказване на премиер Бойко Борис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа