Руски пропагандатори: Путин напусна Херсон след лоши новини от Иран

20033
Руски пропагандатори: Путин напусна Херсон след лоши новини от Иран
Снимка: Kremlin.ru

Русия не е успяла да се договори с Иран за доставката на балистични ракети и дронове в количеството, необходимо й за решаване дори на минималните задачи, поставени от руския президент Владимир Путин на фронта в Украйна. Това е повлияло на решението на президента на Руската федерация да изтегли войските си от окупирания Херсон. Това пише телеграм каналът "Генерал СВР", за който се твърди, че е на бивш генерал от Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация.

Ето какво се съобщава там:

"Състоянието на нещата се развива възможно най-лошо за руския президент Владимир Путин по всички направления без изключение. Вчера сутринта дойде лоша новина от Иран, където преговаря Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация. Патрушев каза, че не е възможно да се договори с иранското правителство доставката на балистични ракети и безпилотни летателни апарати в количества, необходими за решаване дори на минималните задачи, поставени от Путин на фронта в Украйна. Патрушев успя да договори евентуално увеличение на доставките през следващата пролет. През тази и началото на следващата година иранското ръководство одобри доставката на общо 287 дронове. С балистичните ракети ситуацията е още по-сложна, Техеран изглежда не е против доставките, но в малки количества затова въпросът за възможността за изстрелване на ракети още е висящ.

Арестович по повод преговорите с Путин: Няма смисъл да говорим с труп

Твърденията за възможни преговори между Москва и Вашингтон са руска информационна операция. Русия се опитва да сплаши украинците със за...

ОЩЕ: Руска медия: Първата транссексуална жена в руската армия не иска да отива на фронта в Украйна 

Лошите новини от Иран бяха "последната капка" в решението на Путин да предаде Херсон. Ситуацията на фронта е такава, че при сегашните тенденции руските войски ще бъдат принудени да напуснат всички окупирани територии на Украйна до лятото на следващата година и да се опитат да се закрепят в отбраната на Крим, като същевременно могат да загубят контрол над някои райони на Брянска, Курска, Белгородска, Воронежска и Ростовска области.

Това е мнение както на експерти от Съвета за сигурност на Руската федерация, така и на ръководството на Министерството на отбраната и Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация.

ОЩЕ: Съюзник в нужда се познава: Северна Корея вече шие зимните униформи на руската армия 

Как Путин стана напълно зависим от собствените си марионетки

В Руската федерация продължава "специалната операция" за заблуда на населението, което все повече губи връзка с реалността заради денон...

Мобилизираните ще трябва да забавят последната част от военното поражение с цената на собствения си живот, но резултатът е един и същ и никой не се съмнява в това."

В съобщението се отбелязва още, че въпреки искането на Путин да се подготви нов масиран ракетен удар "с остатъците от ракети и дронове" срещу енергийната инфраструктура на Украйна, енергийният „апокалипсис“ в Украйна не се е получил, поне не "в одобрения мащаб".

Публикацията завършва с тревога за здравето на Путин, което предизвиква все повече безпокойство сред лекарите му заради постоянния стрес, на който бил изложен.

facebook

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа