Руски войници проплакаха - пращат ги на сигурна смърт при Днепър

19735
Руски войници проплакаха - пращат ги на сигурна смърт при Днепър
Снимка: Getty Images

Поредни лоши новини за руските войски в Украйна - няколко руски източника обръщат внимание на опасна ситуация, която се развива на островите на река Днепър. Там на разузнавателните роти от руската 205-а бригада им е наредено да се придвижат напред без никаква артилерийска подкрепа, което води до унищожаването им от украинците.

Първите съобщения се появяват, когато руски наемник с повиквателен знак "13-ти" публикува в своя "Телеграм" канал аудиосъобщение, в което напада командира на 205-а бригада. Последват го още 4-5 други канала, които потвърждават тази информация и дават други подобни примери от различни части на руската армия.

Бойци от една от разузнавателните части на 205-а бригада са се оплакали от проблем на „островите“ – в случая не става ясно къде точно, но се предполага, че е някъде близо до Херсон.

„Дяволите, по-точно бригадният командир и ръководителят на разузнавателния батальон, изпращат нашите момчета без артилерийска подкрепа, без дронове, убивайки момчетата ни!“, пише в чат руски войник, за когото се предполага, че е от бригадата. Думите му са разпространени от „Телеграм“ канала на руския военен кореспондент Роман Сапонков и от един от най-изкъсо следящите войната профили в Twitter.

Снимка: Getty Images

Разузнавателният батальон, по думите му, е получил задача да достигне един от островите, но без артилерийска помощ две части, съставени от стотици военни, са били пленени.

Командирът на една от тези части е защитил войниците, но е бил освободен от длъжност, твърди военният. Съдбата му може да бъде последвана и от неговите заместници.

„Момчетата крещят от острова и искат евакуация и огън, който да ги прикрие, но няма никой! (...) Нулеви доставки, нашите момчета пускаха шоколадови блокчета от дронове на останалите, за да могат да ядат. Случва се нещо странно“, добавя руският войник, посочвайки, че украинците лесно пленявали другарите му.

„Техните минохвъргачки и артилерия няма да ни позволят да си покажем и носовете навън!“, добавя той и иска от Генералния щаб да обърне внимание на ситуацията, защото съвсем скоро руснаците може да се изправят срещу украинците в Казашки лагер с тройно по-малко сили от противника.

На фронта в Херсон украинците напълно държат инициативата. „Идват на нашия бряг, разбиват опорните пунктове и селища, вземат пленници и напускат. Правят каквото си поискат. И никой не предприема никакви действия, за да промени ситуацията“, добавя руският войник.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Кой и защо простреля Роберт Фицо?: Говори журналист от Словакия

Словашки журналист: Фицо не е бил добре охраняван по време на атентата

Керемедчиев: Атентатът срещу Фицо е общоевропейски симптом

Русия ли стои зад опита за атентат срещу премиера на Словакия?

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 16.05 - Гняв заради укрепленията в Харков

Втора нощ: Дъжд от ракети ATACMS по летище "Белбек" в Крим (ВИДЕО)

Полицията разпитва съпругата на атентатора срещу Фицо

Фицо е в съзнанение след опита за атентат

ЕС: Косово и Сърбия не могат да се разберат за валутния спор

В Холандия най-сетне се разбраха за правителство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com