Шойбле се ядоса на Гърция

13988
Шойбле се ядоса на Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver

Германският финансов министър Волфганг Шойбле обвини гръцкото правителство в пълно разрушаване на доверието на европейските им партньори, съобщава Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Шойбле заяви, че преди ноември миналата година Атина е била на път, който е могъл да изведе страната от дълговата криза, но сега е различно. „Разрушиха изцяло доверието ни. Това е една трудна крачка назад“, коментира финансовият министър в Берлин. Според него концепцията на правителството в Атина не функционира и предупреди кабинета на Ципрас да не залъгва гражданите си.

По-рано днес гръцкият вицеканцлер и министър на икономиката Зигмар Габриел поиска от Гърция да прекрати провокациите и личните обиди към германските политици.

Габриел, който също така е и лидер на Социалдемократическата партия в страната, втората по големина в управляващата коалиция на Християндемократическия съюз на Ангела Меркел, заяви, че "вече не може да разбере непрекъснатите атаки от Гърция към Германия, нито обидите от гръцките държавни служители към германския министър на финансите Волфганг Шойбле".

"Ако трябва да бъда честен, това е твърде много. Не може да продължава по този начин", заяви Габриел.

Изказването на вицеканцлера дойде след като гръцкият министър на отбраната Панос Каменос обвини Шойбле за "отравянето на германо-гръцките отношения", както и за корупция. По-рано медии в Германия публикуваха и видеозаписи, на които гръцкият финансов министър Янис Варуфакис показва среден пръст, когато говори за Германия в публични изяви от 2013 г.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа