Синът на олигарх, снабдяващ Путин с ракети, притежава имоти за милиони в Чехия

3180
Синът на олигарх, снабдяващ Путин с ракети, притежава имоти за милиони в Чехия
Снимка: Скрийншот - YouTube.com/Алексей Навальный

Фондът за борба с корупцията (ФБК) на арестувания опозиционер Алексей Навални публикува ново марково разследване, в което разкрива, че роднини на Борис Обносов – ръководителя на основния производител на крилати ракети в Русия – притежават скъпи имоти в Чехия.

70-годишният Обносов е генерален директор на холдинговото дружество "Тактическо ракетно въоръжение" (Tactical Missiles Corporation) от 2003 г. насам. Компанията е създадена година по-рано. Тя е сред оръжейните лидери в Русия, специализиран в производството на ракети за въоръжените сили на Руската федерация.

Навални страда от неизвестно заболяване, вероятно е отровен

Алексей Навални, най-известният опозиционен лидер в Русия, страда от неизвестно заболяване, което може би е симптом на бавно отравяне, ...

Следователно има достатъчно основания да се подозира, че Обносов е член на структура, свързана с руското правителство, която извършва дейности в сферата на стратегическото значение (отбраната). Той е санкциониран от Великобритания, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Украйна, но не и от Европейския съюз.

Семейството на Борис Обносов притежава луксозен недвижим имот в Чехия на стойност над 7 милиона евро, става ясно от разследването на екипа на Алексей Навални.

Според чешкия кадастрален регистър зетят на Обносов - Ростислав Зориков - притежава стара четириетажна сграда в центъра на Прага, която се оценява на 6 млн. евро. Там се намират и две от неговите компании - Alterra и Riomax.

Той и съпругата му Олга, която е дъщеря на Обносов, притежават още мезонет с площ 140 кв. м и с тераса със същия размер в елитния жилищен комплекс "Панорама" в чешката столица. Стойността му е около 1 млн. евро.

Чехия готова да даде на Украйна изтребители Ел-159

Чехия може да предостави на Украйна няколко от своите изтребители Ел-159 в подкрепа на планираната украинска контраофанзива, каза днес ...

Зорикови са закупили и шест паркоместа в подземен гараж на стойност 1,1 млн. евро. В същата сграда семейството притежава апартамент от 71 кв. м на стойност около 300 хил. евро. В района имат още два апартамента, единият от които принадлежи на по-малкия брат на Ростислав Зориков - Даниел.

В Москва Зориков притежава два апартамента от 187 и 112 квадратни метра в жилищния комплекс La Defense на обща стойност 3,6 млн. евро.

Ростислав също така е любител на луксозните автомобили. Той притежава Rolls-Royce Ghost, регистриран в Чехия.

Настоящият ръководител на Фонда за борба с корупцията Мария Певчик настоява санкциите срещу Борис Обносов и семейството му да се затегнат и да им се забрани да влизат в Чехия.

"Не разбирам защо чешкото правителство и Европейският съюз все още разрешават влизането на семейството на Обносов. Обносов е истински военнопрестъпник, корпорацията "Тактическо ракетно въоръжение" е под санкции, тя участва във войната в Украйна", заяви Певчик, цитирана от "Медуза".

Скандал в Полша: Скрила ли е армията прелитането на руска ракета в страната?

Армията на Полша, в разрез със задълженията си, не е предупредила прокуратурата и цивилните власти за нарушаване на полското въздушно п...

През декември 2022 г. екипът на Алексей Навални публикува разследване срещу Светлана Маниович, съпругата на заместник-министъра на отбраната на Русия Тимур Иванов. То разкри, че Маниович не е била обект на санкциите на ЕС, които засягат съпруга ѝ.

ОЩЕ: Разследват Навални за тероризъм

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украинците поразиха руската радарна система "Подльот" за 5 млн. долара (ВИДЕО)

Как ще се развие войната: Украйна иска Patriot, но засега Гърция и Испания не дават

Русия продължава да пробива на запад от Авдеевка (ВИДЕО)

Германски изтребители прехванаха руски Ил-20 над Балтийско море, Полша два пъти вдига самолетите си заради руски атаки

Парчета навсякъде: Руско военно летище изглежда е сериозно ударено с дронове (ВИДЕО)

Русия стреля с "Кинжал" и пак удари украински ТЕЦ-ове

Какво следва: Крал Чарлз III с ограничени публични изяви по време на лечението си

Невиждана украинска атака с дронове срещу Русия (ВИДЕО)

Откриха над 220 кг кокаин сред банани в магазини в Германия

Белгия ще достави изтребители F-16 на Украйна още тази година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа