След две седмици Украйна праща делегация за преговори в Брюксел

18984
След две седмици Украйна праща делегация за преговори в Брюксел
Снимка: Gettyimages

Украинската делегация, която ще започне преговори с Европейския съюз за по-добри условия относно евентуален договор за асоцииране, ще замине за Брюксел най-вероятно в периода 16-20 декември т.е. след две седмици. Тя ще бъде водена от украинския вицепремиер Сергей Абрузов, предаде ИТАР-ТАСС.

Решението да има делегация беше обявено още вчера от премиера на Украйна Микола Азаров. Той обаче уточни, че ще има делегация и за Москва, чиято задача ще е да доведе до успешен край преговорите за по-тясно икономическо сътрудничество между Украйна и Русия.

Украинският премиер обеща промени в правителството

Украинският премиер Микола Азаров обеща кадрови промени в правителството на Украйна, предаде Интерфакс. „Мога да гарантирам, че ...

Иначе днес протестите в Украйна продължават с пълна сила. Вече има около двеста демонстранти пред сградата на правителството. Заканата е днес Киев да бъде блокиран. Засега протестите минават спокойно, няма информация за сблъсъци между демонстрантите и полицията. В пряко включване по Нова телевизия блогърът Иво Божков, който замина вчера за Киев, каза че всичко е спокойно. Все пак пред сградата на правителството и пред украинския парламент (Върховната Рада) има разположени полицейски части, като са поставени и специални заграждения.

Единственият сигурен вход към блокирания от протестиращи централен киевски площад “Независимост”, е метрото. 13-и ден хиляди хора, обявили се срещу решението на правителството да се откаже от подписване на споразумение за асоцииране с Европейския съюз, са блокирали входните артерии, казва и пратеникът на Нова телевизия Николай Дойнов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа