След случая Germanwings следователи искат по-строги проверки за пилотите

1779
След случая Germanwings следователи искат по-строги проверки за пилотите
Снимка: Gettyimages.com

Лекар е препоръчал на германският пилот, който разби самолет на Germanwings в Алпите миналата година, да се лекува в психиатрична болница само две седмици преди инцидента. Това съобщи френски следовател, цитиран от Ройтерс.

Според прокурорите вторият пилот Андреас Лубиц, който имал тежка депресия, се е барикадирал в пилотската кабина и умишлено е забил самолета в планината на 2 март, убивайки всички 150 души на борда.

Germanwings става Eurowings

До края на годината Луфтханза ще ребрандира своята дъщерна авиокомпания Germanwings и ще я преименува на Eurowings. Това съобщи предсе...

Френската Агенция за авиационни разследвания (BEA) заяви в окончателния си доклад, че Лубиц е започнал да показва симптоми, които могат да са били в съответсвие с психотичен депресивен епизод, през декември 2014 година и се е консултирал с няколко лекари през следващите месеци. Нито един от тях обаче не е алармирал авиационните власти или неговия работодател.

В заключение френското разследване на катастрофата препоръчва по-строги медицински проверки за пилотите, предаде AFP. Агенцията потвърждава по-ранните си констатации, че катастрофата е била причинена умишлено от втория пилот Андреас Лубиц, който се е лекувал от депресия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа