Смята се, че най-малко един багаж е бил детониран на летището в Брюксел

1757
Смята се, че най-малко един багаж е бил детониран на летището в Брюксел

Служители на силите за сигурност смятат, че най-малко един багаж с експлозиви е бил детониран на летището в Брюксел, заяви американски държавен служител, цитиран от AP.

Неназованият източник също така потвърждава изявлението на чиновници от Брюксел, че има конкретни доказателства за един самовзривил се на летището в ранните часове днес, 22 март.

Сирия: Толерантността към тероризма доведе до атентатите в Брюксел

Сирия заяви, че нападенията в Брюксел са "неизбежен резултат от погрешните политики и толерантността към тероризма", и призова за между...

По думите на източника експлозивите от аеропорта в Брюксел изглеждат със сложна направа. Разследващи ще проверяват дали те са същите като тези, използвани при атентатите в Париж от 13 ноември миналата година.

Тази сутрин малко преди 8 часа местно време два последователни взрива станаха на основното летище „Завентем“ в Брюксел. В рамките на час по-късно имаше експлозия на метростанция Мелбек, която се намира в близост до сградите на европейските институции – на 350 метра от мястото, където лидерите на ЕС провеждат своите редовни срещи.

Според белгийски медии броят на жертвите се е увеличил на 324, като 14 души са загинали на летището, а 20 във взрива в метространция Мелбек. Около 170 души са ранени.

Взривните устройства на летището са могли да бъдат поставени в багаж на земята, заяви един от сътрудниците в багажното отделение, цитиран от Reuters. Човекът е помогнал да изнесат телата на петима загинали. Всички те са имали наранявания по краката, което го е навело на мисълта, че взривното устройство е било поставено на земята.

Белгия обяви три дни на национален траур

Белгийският министър на вътрешните работи Ян Ямбон обяви три дни на национален траур след атаките на летището и в метрото в Брюксел, ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа