Спира се блокирането на онлайн услуги по IP адрес или държава

3194
Спира се блокирането на онлайн услуги по IP адрес или държава
Снимка: Thinkstock

Европейският парламент прие да бъде прекратено блокирането на достъпа до електронни услуги и стоки на базата на IP, пощенски адрес или държава на издаване на кредитна карта, съобщиха от там. 

С резолюция евродепутатите подкрепиха предложенията на Европейската комисия (ЕК) да спрат неоправданите практики на блокиране на географски принцип, за да се подобри достъпът на потребителите от ЕС до стоки и услуги. Евродепутатите настояват още да се премахнат преградите пред малки и средни предприятия, стартиращите предприятия и разрастващите се предприятия да се възползват от възможностите, основаващи се на големите информационни масиви, компютърните услуги "в облак", интернет на предметите, триизмерния печат. ЕП гласува още да се преразгледа директивата за правото на неприкосновеност на личния живот и електронни комуникации, за да се гарантира, че разпоредбите са съгласувани с новия пакет за защита на данните. 

ЕП ще праща делегация в Русия за затопляне на отношенията

Европарламентът (ЕП) взе решение за изпращане в началото на 2016 година на делегация в Москва за възобновяване на контактите с Държавна...

През март ЕК обяви намеренията си за цялостна реформа на достъпа и пазара на цифрови услуги в Европа до 2017 г. Мерките включват както прекратяване на географското блокиране на онлайн съдържание и услуги, така и премахване на таксите за роуминг. През декември бе предложен и нов регламент за преносимост. Той предвижда хората, които купуват съдържание в една държава - членка на ЕС, да могат да го свалят, ако отидат и в чужбина. 

"Европа вече изпусна две иновационни вълни. Първо бяха социалните мрежи, а после и икономиката на споделянето. Ако не искаме да изпуснем и следващата вълна, трябва да гледаме към интернет на предметите, големите информационни масиви и комуникациите между машини. Те могат радикално да променят нашата икономика и законодателството трябва да отразява това", заяви съдокладчикът по темата от комисията по промишленост, изследвания и енергетика Кая Калас (АЛДЕ, Естония).

Препоръките на парламента за засилване на единния цифров пазар бяха одобрени с 551 гласа "за", 88 "против" и 39 "въздържал се". Страните от ЕС трябва да одобрят предложенията за единния цифров пазар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа