X
 
 

Танева в Берлин: Продължаваме да подкрепяме малките и средни стопанства

676 2
Танева в Берлин: Продължаваме да подкрепяме малките и средни стопанства
Снимка: БГНЕС
Основен акцент в политиката за подкрепа в България остават малките и средни стопанства. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева след като откри официално българския щанд на Международното специализирано селскостопанско изложение Зелена седмица 2020 в Берлин. Тя допълни, че в дебата за бъдещата Общо селскостопанска политика трябва да бъдат направени компромиси, съобщиха от МЗХГ.

Министър Танева уточни, че доброто послание при официалното откриване на изложението е, че политическите ръководители в ЕС разбират необходимостта от адекватно бюджетно финансиране на земеделските производители. По думите й, всяка от страните членки много добре разбира предизвикателството на нашето време и практиките, които трябва да станат обичайни в земеделието. "Това са именно тези, които щадят околната среда. Въпросът е какъв бюджет ще се договори за ОСП,а това зависи от Многогодишната финансова рамка", уточни министър Танева.

Кметът на Ботевград за яз. "Бебреш": Ситуацията не е безопасна

Ситуацията с яз. "Бебреш" в никакъв случай не можем да определим като безопасна, каза кметът на Ботевград Иван Гавалюгов пред БНТ. "По...

По думите й, се отбелязва ръст в търсенето и производството на биологични продукти, както в България, така и на ниво Европейски съюз.

С фолклорна програма и традиционни български продукти министър Танева посрещна федералния министър на прехраната и земеделието Юлия Кльокнер.

Германия е сред основните партньори в търговията на България със селскостопански стоки. През 2018 г. аграрният стокообмен между двете страни възлиза на 635 млн. евро, което е със 7.1 % над нивото от 2017 г. Експортът на селскостопански стоки за германския пазар се повишава с 15.6 % на годишна база до 292.4 млн. Евро.

Водещите селскостопански продукти в българския експорт за германския пазар през 2018 г. са слънчогледът и пшеницата, следвани от преработени плодове, хлебарски, тестени сладкарски или бисквитени продукти, мед, сирена, растения, семена и плодове, използвани в парфюмерията и медицината, тютюн, шоколадови изделия, кюспета и др.

Танева: Свинекомплексите ще могат да ползват европари

Предизвикателството в земеделието за тази година беше заболяването Африканска чума по свинете (АЧС). Това съобщи министърът на земедели...

Министър Танева посочи, че изложението има политически характер и всяка една страна представя н него традиционното си производство. Тя благодаря на всички всички български производители, които в рамките на изложението представят по най-добрия начин страната ни за поредна година. Площта на тазгодишния българския щанд е 143 кв.м., където 19 фирми представят своите продукти. Той е организиран в 6 къта: вина; мед и сладка; млечни продукти; месни продукти; биологични продукти; етерично-маслени продукти. В него има ситуиран и кът, на който България ще бъде рекламирана като туристическа дестинация от представители на Министерството на туризма. Посетителите на изложението могат да дегустират български вина, био продукти на основата на етерични масла, био орехово масло, пчелен мед и пчелни продукти, био месни и млечни продукти, сладка и конфитюри, плодови сокове, био бадеми, био солети и бисквити.

Actualno.com

Етикети:

  • тане десиславова 1 тане десиславова преди 1 месец Профил на трол?
    НО , САМО НА наши ХОРА. Не бъдете ид*ти да си мислите , че става дума за всички. Не , че по принцип нашите хора се занимват с труд. Ние сме по присвояване , някакви финансови измами , не би бива за труд. Потим се , а пък всяка вечер сме на ПАРТИ.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Ако си наше момче, достатъчно е да имаш виртуална ферма с 5 кравички (виртуални) и ще те спонсорираме!
    : 0 !