Тиражът на последния брой на "Шарли ебдо" става 7-милионен

15758
Тиражът на последния брой на "Шарли ебдо" става 7-милионен

Допълнителни екземпляри от последния брой на в. "Шарли ебдо" ще бъдат отпечатани заради голямото търсене и така тиражът му ще стане 7-милионен, пише в. "Фигаро".

Изданието се появи във вестникарските будки в Париж в сряда и беше буквално разграбено. В чужбина търсенето също е много голямо.

Междувременно по сгради край френския културен център в ивицата Газа бяха напръскани протестни надписи срещу публикуването на нова карикатура на пророка Мохамед от сатиричното списание "Шарли ебдо", предаде АФП.

Ашраф Гани: Публикуването на нова карикатура на Мохамед е безотговорно

Афганистанският президент Ашраф Гани определи днес като безотговорен акт публикуването на нова карикатура на пророка Мохамед в "Шарли е...

"Ще отидете в ада, френски журналисти" е текстът на един от протестните надписи на стената на културния център. Комплексът е затворен, след като през октомври беше повреден при пожар. "Всичко друго, но не и пророкът", е друг от надписите. По думите на кореспондент на АФП полицаи са разположени покрай главния вход на центъра, както и по минаващия покрай него главен път.

През декември при бомбена атака, за която отговорност пое малката ултраконсервативна ислямистка групировка Джунд Ансар Аллах предизвика дребни щети по стената на френския културен център.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа