Третият заподозрян за атентатите в Брюксел е арестуван

7020
Третият заподозрян за атентатите в Брюксел е арестуван

Наджим Лашрауи - третият мъж, заподозрян за вчерашните кървави атентати в Брюксел, е арестуван в брюкселската община Андерлехт. Това съобщи Reuters.

Той е на 25 години и е бил издирван във връзка с атентатите в Париж. Негово ДНК е било намерено по „експлозивен материал, използван при атаките“ на 13 ноември, съобщават френски източници.

Наджим Лашрауи - връзката между атентатите в Париж касапницата в Брюксел

Наджим Лашрауи е мъжът с бяла дреха, видян на разпространените кадри на тримата терористи на летището в Брюксел. Лашрауи е единстве...

В началото на септември той е преминал проверка на австро-унгарската граница под самоличността на Суфиан Каял. Тогава той е бил в компанията на Салах Абдеслам, който бе арестуван за парижките атаки и алжиреца Мохамед Белкаид, който бе убит при операцията в брюкселското предградие Форе.

Лашрауи е белгийски гражданин, роден на 18 май 1991 година. Родният му град е Схарбек, но през февруари 2015 година той е изключен от регистъра на общината заради заминаването си в Сирия.

Според белгийския вестник Dernière Heure Лашрауи е един от първите жители в района на Брюксел, които са се присъединили към джихада в Сирия. Първите случаи на заминаване в размирната страта са регистрирани от декември 2012 година.

Бойното му име е Абу Идрис. Той е разследван в рамките на процес срещу сирийска мрежа в Брюксел, присъдата по който ще бъде произнесена в началото на май. Прокурорът иска той да бъде осъден на 15 години затвор, като главните обвинения срещу него са, че е вербувал хора в редиците на ислямистите.

Атаките в Брюксел изкараха наяве слабости в работата на полицията

Взривовете, при които в Брюксел загинаха над 30 души, разкриха ограничеността на полицейската и разузнавателна работа в столицата на ...

Другите двама атентатори - братята Халил и Брахим Бакрауи, са загинали при взривовете.

Според белгийската медия двамата братя са част от терористична клетка, която е свързана със Салах Абдеслам и досега са били известни на органите на реда заради дребни престъпления.

При атентатите на белгийското летище "Завентем" и в метрото на града загинаха над 30 души, а над 200 бяха ранени.  

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа