Убийство потресе Русия: Три сестри убиха баща си

15723
Убийство потресе Русия: Три сестри убиха баща си
Снимка: Gettyimages

Вечерта на 27 юли в един от жилищните блокове в Москва е открито тялото на 57-мъж с множество порезни рани в областта на шията и гърдите. На следващия ден са задържани неговите три дъщери на — 17, 18 и 19 години. По данни на РИА Новости едно от момичетата само е отишло в полицията след убийството. По време на разпита момичетата признали вината си, казали, че са имали "сложни лични отношения на неприязън с баща си заради причинени морални страдания". На сестрите вече е повдигнато обвинение в убийството на баща им.

Убитият е бил много строг с дъщерите

ЕС разшири списъка със санкциите срещу Русия

Европейският съюз допълни списъка на санкциите, свързан с обединението на Крим с Руската федерация, както и с изграждането на моста пре...

Загиналият Михаил Х. отглеждал 19-годишната Кристина, 18-годишната Ангелина и 17-годишната Виктория (името е променено, защото момичето е непълнолетно). Техният 20-годишен брат вече няколко години живеел отделно, според някои бил изгонен от баща си. Майката също на пуснала дома. Съседите разказват, че не издържала на тормоза. Момичетата контактували с нея, но това водело до конфликт с бащата.

Съседите твърдят, че убитият е бил криминален тип

По думите им всички се страхували от Михаил, смятайки, че е криминален тип. Официално не работел никъде, но винаги имал пари. Живеел с дъщерите си в два апартамента – на 2 и 3 етаж, един под друг. Той паркираше на забранени места, занимаваше се с някакви тъмни дела, непрекъснато се движеше с подозрителни личности. Ходеше с пистолет и заплашваше с него. Веднъж преби един дядо и едва не го уби. Беше много жесток и с момичетата беше груб, непрекъснато ги ругаеше, разказва едни от съседите на семейството.

Момичетата са планирали престъплението

След като били задържани се появила версията, че бащата първи е нападнал момичетата с нож и ранил една от тях. Според тази версия едно от момичетата отнело ножа и го използвало срещу мъжа. Според източници на Лента.ру това едва ли отговаря на действителността, а всички удари са нанесени от най-малката дъщеря. Всички рани, без една, били несмъртоносни, но последната в сърцето се оказала фатална. Това може да говори за планирани действия, но евентуална присъда на Виктория може да бъде по-лека, тъй като тя е непълнолетна.

Нов арест за членовете на Pussy Riot

Издателят на "Медиазона" Пьотр Верзилов и участничките от Pussy Riot Вероника Никулшина, Олга Пахтусова и Олга Курачева, са били задърж...

Убитият разполагал с цял арсенал

Telegram-канал 112 съобщи, че пристигналите на мястото на убийството полицаи открили 2 кг хероин, арбалет, пневматична пушка, три пистолета, сигнален и газов пистолет в колата на убития. По-късно РИА Новости потвърди информацията. Тиражира се и информацията, че по стените в апартаментите е имало следи от куршуми. Бащата стрелял, когато се ядосвал.

Сексуално насилие – един от възможните мотиви

Засега няма яснота какво е подтикнало момичетата към убийството. По информация на Лента.ру момичетата са заявили, че бащата е упражнявал сексуално насилие спрямо тях. По думите на техни приятелки през последните четири години сестрите наистина са били жертви на насилие. Една от сестрите е правила опит за самоубийство, но бащата казал, че просто объркала хапчетата. "Карал ги е да се събличат, опипвал ги е. Молил ги е да го докосват. Имало е неща, трудни за проумяване", разказва една от приятелките на сестрите.

Познатите на Кристина, Ангелина и Виктория казват, че спрямо тях е било прилагано и физическо насилие от страна на баща им. "Кристина и сестрите ѝ са много добри, не могат и муха да убият. Той не ги пускаше да излизат, дори на училище, редовно ги биеше. Закачаше ги. Зная, че е употребявал наркотици", заявява приятелка на Кристина. "Момичетата се страхуваха от баща си, а майка им избяга. Той не ги пускаше никъде, когато пътуваше – те много се радваха и бяха щастливи. Зная, че те не биха посегнали на никого, явно ги е заплашил", твърди друга приятелка на сестрите.

Пенсионната реформа в Русия: Вие ни лишавате от пенсия – ние ще ви лишим от власт

На 19 юли държавната Дума на Русия прие на първо четене законопроект за повишаване на пенсионната възраст от 55 на 63 за жените и от 60...

Думите на сестрите

Момичетата, които в момента са в следствения арест, не се оплакват от условията. Споделили са, че са били заплашвани и че баща им се отнасял с тях като с робини. Малката и средната сестра са били общо седем пъти на училище през годината. По думите им баща им не ги пускал. По ръцете на голямата и средната сестра има недълбоки порезни рани. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Над 300 бомби от Втората световна война откриха в Атина

Преди САЩ да въоръжат наново Украйна: Русия атакува и има успехи (ВИДЕО)

Испания се е съгласила да даде ракети Patriot на Украйна, но не и ПВО система

Швеция изпраща военен контингент в Латвия като част от НАТО

Украйна изтегля танковете „Ейбрамс“ от фронта: Associated Press

Виктор Орбан предложи подкрепа за Тръмп

Посланикът на Украйна у нас: Помощта за Киев трябва да бъде засилена

Нови правила: Глобите за нарушения на пътя ще се плащат в целия ЕС

Гърция няма да достави на Украйна нито "Пейтриът", нито С-300

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа