В Киев започна официална процедура за екстрадицията на Виктор Янукович

65436
В Киев започна официална процедура за екстрадицията на Виктор Янукович
Снимка: Getty Images/Guliver

Генералната прокуратура на Украйна е започнала официална процедура за екстрадицията на Виктор Янукович, във връзка с наказателно следствие, след като бе потвърдено неговото местонахождение на територията на Русия, съобщава РИА Новости.

„Провеждането на конференция в Ростов на Дон на гражданина на Украйна Виктор Янукович е официално потвърждение на факта, че неговото местонахождение е на територията на Русия. Поради това генералната прокуратура очаква, след като се обърне към Москва, в най-скоро време да получи положителен отговор от генералната прокуратура на Русия”, се посочва в съобщение на генералната прокуратура на Украйна.

Русия е готова да помогне на Украйна, заяви Джон Кери

Американският държавен секретар Джон Кери заяви в телефонен разговор със Сергей Лавров, че Русия е готова да помогне на Украйна, която ...

„Вярваме, че Янукович е загубил легитимността си, след като изостави отговорностите си. Той изостави Украйна", заяви пред репортери говорителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки.

Министерството на външните работи на Украйна изрази протест срещу нарушаването на въздушното пространство от страна на Русия, предаде AFP. По данни на Киев, най-малко 10 руски хеликоптера са преминали границата с Украйна и са се насочили към Крим.

В свое изявление министерството настоя за незабавното връщане на войниците и оборудването по техните бази, след като наряди от въоръжени мъже нахлуха в две ключови летища в рускоезичния регион, което стана причина Киев да обвини Русия в започването на „военна инвазия”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com