Великобритания и Франция ще предприемат действия след изтичането на документите от Panama Papers

2293
Великобритания и Франция ще предприемат действия след изтичането на документите от Panama Papers
Снимка: Getty Images / Guliver

Властите на Великобритания са поискали копие от международното журналистическо разследване Panama Papers, което представя данни за офшорни сметки на редица представители на световния политически и бизнес елит, пише ТАСС.

Правителството на Острова поиска документацията, за да я изучи и предприеме подходящи мерки в борбата с укриването на данъци.

Офшорната следа от 2 млрд. долара, която води до Владимир Путин

Мрежа от тайни офшорни сметки и заеми в размер на 2 млрд. долара (1,76 млрд. евро) са оставили ярка следа, водеща до руския президент В...

Сред лицата, включени в документите е и бащата на британския министър-председател Дейвид Камерън – Ян Камерън.

Същевременно президентът на Франция Франсоа Оланд увери, че публикациите ще бъдат последвани от съдебни дела във Франция. "Всички данни, които се изнасят, дават основание за започване на разследване от данъчните органи и ще доведат до съдебни производства", заяви френският държавен глава.

Panama Papers е международно разследване за скритата офшорна индустрия, показващо как богатите и силните на деня използват офшорни компании, за да скриват активи и заобикалят правила чрез създаването на фирми в отдалечени юрисдикции. В него са участвали над 370 журналисти от около 80 държави, които са разгледали повече от 11,5 млн. документа. Публикациите се основават на изтекла информация на базираната в Панама Mossack Fonseca, която осигурява правна помощ при регистрацията на фирми в офшорни зони.

Изтеклите документи съдържат информация и материали за бившия египетски президент Хосни Мубарак, бившия либийски лидер Муамар Кадафи, сирийския президент Башар Асад, украинския президент Петро Порошенко и редица фигури, свързани с руския президент Владимир путин.

Българка помогнала на мексиканския Делян Пеевски да скрие 100 млн. долара

Българска връзка изкочи в един от милионите скандали покрай т. нар. „Панамски документи”. Става въпрос за връзка с един от ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа