Великобритания призова да се създаде армия, способна да победи Русия

11242
Великобритания призова да се създаде армия, способна да победи Русия
Снимка: Getty images

Началникът на генералния щаб на Великобритания ген. Патрик Сандърс, заел поста през юни, заяви, че британските военни трябва да се готвят за нова война в Европа. Това той е написал в свое писмо към подчинени, части от които са публикувани в The Independent и The Guardian.

 "Сега е крайно необходимо да се създаде армия, способна да се сражава заедно с нашите съюзници и Русия да бъде победена... Ние сме поколение, което трябва да подготви армията за това да отвоюва Европа", казва Сандърс в посланието си и изрежда задачите, които стоят пред британските военни.

Русия търси учители за "възпитателна работа" с децата в Украйна

Украинските учители отказват да работят в окупираните от руските войски райони. Това е довело до решението руската федерация за изпрати...

"Нахлуването на Русия в Украйна придава особено значение на нашата главна задача - да бъде защитена Великобритания и да сме готови да се сражаваме и побеждаваме в сухопътна война", добавя Сандърс. Според него "руската агресия трябва да се обуздае" със заплахи. 

Сандърс е първият от 1941 година насам начални на  генералния щаб, който приема командването на британската армия "в условията на сухопътна война в Европа с участието на континентална държава."

Частите от писмото се появяват в британските медии на фона на изявлението на министър-председателят Борис Джонсън, който призова съюзниците да не се отпускат и да се приготвят за продължителна война в Украйна до пълната победа на украинските войски. "Ние никога няма да сме в безопасност, ако се отвърнем от доблестната Украйна", каза Джонсън.

Според него трябва да се подготви дългосрочна стратегия за подкрепа на Украйна в противостоянието й срещу Русия. Джонсън предложи да се продължи да се изпраща оръжие на Украйна и да се обучават украинските войници, да се помогне на Украйна да запази жизненоспособността, да се развият наземни маршрути за украинския износ и да се осигури безопасен коридор за извозването на украинските продоволствени стоки по море. 

Русия с гневна реакция на блокадата на Калининград от Литва

Москва реагира гневно на въведените от Литва ограничения на железопътния транспорт между нейния ексклав на Балтийско море Калининград и...

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също заяви, че светът трябва да се подготви за това, че войната може да продължи с години. Вижте повече  в ТАЗИ СТАТИЯ.

Министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолес заяви през юни, че страната му има водеща роля в снабдяването на украинските войски с "жизнено важно оръжие." Великобритания достави на Украйна над пет хиляди единици леко противотанково оръжие от ново поколение, ракети с малък обсег Brimstone 1, бронирани машини Mastiff и ракетни системи за ПВО Starstreak. В началото на юни Великобритания, както и САЩ решиха да изпратят на Украйна съвременни реактивни системи със залпов огън с далечен обсег. 

Припомняме, че в началото на войната на Русия срещу Украйна началникът на руската държавна агенция "Россия сегодня" Дмитрий Кисельов показа в ефира на канала видеографика как балистичната ракета "Сармат" или безпилотния подводен апарат "Посейдон" могат да "удавят Великобритания веднъж завинаги." Вижте повече в ТАЗИ СТАТИЯ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Нова ракетна атака: Руснаците поразиха Черкаска област на Украйна

Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие": Унищожават милиони бутилки

Варшава е готова да помогне на Украйна да върне мъжете във военна възраст: Полското военно министерство

Песков като панаирджийска мечка: Весели жената на нарочен за най-корумпиран в Русия (СНИМКА)

Арести в Англия заради смъртта на мигранти

В Русия погребаха Зеленски и Байдън, Скабеева говори с гробовен глас за ракетите ATACMS (ВИДЕО и СНИМКА)

Политическа криза: Испанският премиер мисли за оставка

Украйна конфискува активи на назначения от Русия губернатор на Запорожка област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 25.04 - Байдън подписа военната помощ, първата пратка вече е на път

Лукашенко: С Путин решаваме за ядрените оръжия - как и кога

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа