Великобритания вече си има министър по въпросите на Brexit

1561
Великобритания вече си има министър по въпросите на Brexit
Снимка: Getty Images/Guliver

Новият британски премиер Тереза Мей назначи Дейвид Дейвис за министър по въпросите на Brexit. Неговата работа ще е да организира излизането на Обединеното кралство от ЕС, предаде БГНЕС.

„Кралицата одобри назначаването на Дейвид Дейвис за министър, отговарящ за излизането на Великобритания от Европейския съюз“, съобщи „Даунинг стрийт“ в комюнике.

Борис Джонсън е новият външен министър на Великобритания

Бившият лондонски кмет и основно лице зад кампанията за напускане на ЕС от Великобритания Борис Джонсън беше назначен за външен министъ...

67-годишният Дейвид Дейвис е завършил Харвард, Университета Уоруик и Лондонската бизнес школа. Той е депутат от 1987 година. От средата на 90-те години става държавен министър по европейските въпроси. Той е един от евроскептиците в британската политика. След референдума за излизане от ЕС той подкрепя премиерските амбиции на Борис Джонсън, но след като той излиза от кампанията, Дейвис дава подкрепа на Тереза Мей.

Стана ясно и, че финансов министър на Великобритания ще е Филип Хамънд. Хамънд застава на новия пост, след като от 2014 г. изпълняваше длъжността на министър на външните работи.

Преди това 60-годишният политик заемаше също така постовете на министър на отбраната (2011-2014) и на транспорта (2010-2011). Той сменя на поста Джордж Озбърн, за когото се посочваше, че е „дясната ръка“ на бившия премиер Дейвид Камерън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа