Виктор Орбан: Европа и нейните ценности са в опасност

6326
Виктор Орбан: Европа и нейните ценности са в опасност
Снимка: Getty Images / Guliver

Европейските ценности, начинът на живот на европейските граждани, самото съхранение на нациите, дори самата Европа като цяло днес са в опасност.

Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по време на лекцията си в Университета Балваньош в Централна Румъния.

Според него "истинската заплаха не идва от военните зони от сърцето на Африка". "Днес въпросът не опира до това в каква Европа искат да живеят унгарците, а дали това, което ние наричаме Европа въобще ще продължава да съществува", каза още унгарският министър-председател и подчерта: "Нашият отговор е много ясен – ние искаме, ние желаем Европа да остане европейска".

Виктор Орбан смята, че "съвременната имиграция е следствие на политическите събития и бъдещето не е свързано съд състезанието да гледаш далеч, а е свързано с опознаването на миналото".

"Тези, които познават по-добре миналото и които са по-храбри много бързо стигат до заключенията от миналото. Това ще бъдат хората, които ще излязат като победители от тази ситуация", смята Виктор Орбан.

Припомняме, че от началото на тази година в Унгария са пристигнали над 90 000 имигранти и бежанци. В началото на този месец унгарският парламент в Будапеща разреши изграждането на ограда по границата със Сърбия, за да намали техния натиск. Нейното строителство започна преди десетина дни. Основната част от бежанците са от Сирия, Афганистан и африканските държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com