Воюващите в Украйна започнаха да изтеглят танкове и оръжия от буферната зона

3824
Воюващите в Украйна започнаха да изтеглят танкове и оръжия от буферната зона
Снимка: Getty Images/Guliver

Воюващите страни в Украйна започнаха да изтеглят танкове и по-малки оръжия от буферната зона в източната част на страната. Това става ден, след като снощи в Париж лидерите на Франция и Германия се срещнаха с руския президент Владимир Путин, предаде БГНЕС.

Както правителствените сили, така и проруските сепаратисти от самообявилата се Луганска народна република обявиха, че незабавно започват изтеглянето.

Украйна въведе санкции срещу 29 руски авиокомпании

Украйна въведе санкции срещу 29 руски авиокомпании. Това съобщи на брифинг министърът на инфраструктурата Андрей Пивоварски, предаде аг...

От съседната Донецка народна република обаче заявиха, че ще последват примера им след 18 октомври, ако примирието се запази.

Стана също така ясно, че местните избори в източната част на страната, насрочени за 18 октомври, ще бъдат отложени. Това обяви френският президент Франсоа Оланд на съвместната пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел вчера, предаде DPA. 

Двамата лидери говориха след четиристранната среща за Украйна с участието на президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Петро Порошенко. 

Местните избори в Източна Украйна ще бъдат организирани след 2015 година, за да бъдат неоспорими, заяви Оланд, цитиран от Франс прес. Меркел подчерта, че вотът трябва да премине в съответствие с украинското законодателство.

Донецк обяви края на войната в Донбас

Подписването на споразумението за изтеглянето на въоръженията с калибър под 100 мм от линията на разграничаване в Донбас по същество оз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com